Social

Elevii revin la școală de luni

Elevii revin la școală de luni, 3 ianuarie, în plin val 5, provocat de răspândirea comunitară a variantei OMICRON de coronavirus.

Majoritatea copiilor vor învăța în următoarele 15 săptămâni, fără nicio vacanță, potrivit noii structuri a anului școlar modificate de ministrul Sorin Câmpeanu în timpul valului 4 de coronavirus. Astfel, doar copiii de grădiniță și din clasele primare se mai bucură de o săptămână de vacanță, până pe 9 ianuarie. Astfel, clasele primare, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a, încep școala din 10 ianuarie.

Deși ar fi trebuit să fie în semestrul al II-lea deja, în ianuarie, elevii și profesorii lor de la gimnaziu revin de luni tot în semestrul I pentru o săptămână, urmând ca după weekendul 15-16 ianuarie să intre direct în semestrul al II-lea, care durează până pe 11 iunie. Singura vacanță va fi cea de Paște, în aprilie.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a asigurat că testele vor fi în școli pentru testarea elevilor cel puțin pentru primele două săptămâni din acest an. Acesta nu ia în calcul închiderea școlilor chiar dacă numărul infectărilor va crește, fiind necesară continuarea orelor în acest al treilea an de pandemie. Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că este necesară revenirea copiilor în unitățile de învățământ: „ne străduim să menținem școlile deschise”.

Deşi elevii se reîntorc de luni la şcoală, testele coronavirus vor fi asigurate de la o săptămână la alta, potrivit anunțului Ministerului Educaţiei. Ministrul a anunțat în mai multe rânduri că este important că școlile să fie menținute deschise pentru a evita noi pierderi ca în primii doi ani de pandemie.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button