EvenimentUltima oră

EXCLUSIV! Tatăl minorei reținută în scandalul copiilor bătăuși: ”Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest!”

Scandalul pornit de la o filmare în care o fetiță de 13 ani este umilită, bătută și scuipată de mai multe fete ia amploare, în contextul în care polițiștii au verificat conturile de socializare ale copiilor implicați și au descoperit alte filmulețe, iar una dintre minorele agresoare a fost reținută pentru 24 de ore, sub acuzația de lovire sau alte violențe. În momentul în care polițiștii i-au comunicat că fiica sa va fi reținută, tatăl acesteia a suferit un șoc și a răbufnit în plâns: ”Este vinovată, mă pun în postura părinților fetelor lovite, dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta”, a spus bărbatul printre lacrimi. În timp ce agresoarea de 14 ani era reținută și introdusă în arest, victima acesteia, în vârstă de 13 ani, dădea explicații prietenilor, pe Instagram, că nu i-a ”furat iubitul” (?!) și nu acesta a fost motivul conflictului.

Imaginile de o violență cruntă cu câteva fetițe din Tg-Jiu care o bat și o scuipă pe o altă copilă au făcut înconjurul internetului și au deschis jurnalele de știri la cele mai importante televiziuni naționale. Polițiștii au demarat o anchetă și au descoperit că una dintre minore nu era la prima faptă de acest gen, iar un alt episod violent, al cărei protagonistă a fost se consumase în vara acestui an, pe o stradă din Tg-Jiu, victimă fiind tot o minoră.

Dincolo de aceste fapte cumplite, e drama unor familii! Pe de o parte a celor două fetițe traumatizate, la propriu, din cauza loviturilor și a umilinței la care au fost supuse, a părinților acestora, iar pe de altă parte  a agresorilor minori care au fost audiați de polițiști, în prezența părinților.

La finalul audierilor, care au început duminică, în jurul orelor 17,00 și au durat pănă spre miezul nopții și care au continuat luni, de la primele ore ale dimineții și până la 15,30, minora de 14 ani a fost reținută pentru 24 de ore, la propunerea polițiștilor și cu încuviințarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.

Într-o declarație dată, în exclusivitate, jurnaliștilor gorjonline.ro, tatăl fetiței reținute a recunoscut că fiica sa este culpabilă și nu a evitat să-și asume și el ca părinte mare parte din vină, însă a spus că nu poate accepta ca un copil de 14 ani să fie reținut și băgat în arest.

”Abia a împlinit 14 ani, luna trecută avea 13 ani. Sunt alții cu săbii care au intrat peste oameni și nu le-a făcut nimeni nimic.A avut acest anturaj de două luni. Soția mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu…Am fost îngrădiți de acest drept de a sta lângă copiii noștri și iată consecințele. Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest. Este ceva ce nu poți să vezi, mă pun și în postura părinților fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuți decât mine. Mă duc eu în locul ei…

A cunoscut aceste fetițe de două luni, este vinovată și ea, chiar nu vreau să-i iau apărarea, însă un copil la 13-14 ani poți avea încredere în el, nu te gândești că ar putea face așa ceva. Dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta. Poate am greșit noi ca părinți undeva, vreau să îndreptăm greșeala, dar fiica mea mai are dreptul la încă o șansă în viață. Și polițistul a vrut el să dea exemplu în țară să aresteze copilul ăsta de 14 ani”, a spus bărbatul vizibil afectat.

Tatăl minorei a declarat că i s-a sugerat de către diriginta acesteia să o retragă de la școala la care învață.

”Am fost la școală sa iau caracterizare despre comportamentul și situația școlară a fiicei mele și mi s-a sugerat să nu se mai ducă acolo în acea școală, să o retrag de acolo. Chiar diriginta ei mi-a zis să o mut că va avea media scăzută la purtare. Ce să fac, acum să o las pe stradă?”, s-a întrebat acesta.

Bărbatul spune că fiica sa și cu fetița agresată de aceasta s-au împăcat, chiar înainte ca poliția să se sesizeze.

”Fetița care a fost agresată a venit ieri, înaintea poliției, la noi acasă, împreună cu o verișoară a ei, s-a luat în brațe cu fata mea, s-au împăcat, și-au cerut scuze reciproc, s-au împăcat fetele.

Am fost cu ea aseară la audieri, timp de șase ore, până la 23,30 și azi de dimineață, de la 8 până la 15,30 când a fost reținută. Nu a avut, în decursul timpului, niciun fel de problemă, a fost acest anturaj, dar trebuie să îndreptăm copiii, nu să acuzăm și să-i bage la arest.

Știu că imaginile sunt foarte dure pentru oricine și trebuie învățat din acest necaz, să nu se mai întâmple așa ceva”, a adăugat tatăl minorei reținute.

În timp ce agresoarea era audiată…

… și i se scria ordonanța de reținere, minora bătută promova un filmuleț al băiatului care filmase scenele violente, în care acesta le explica prietenilor virtuali cum se încarcă un pistol și spunea că se duce la școală să-i împuște pe toți. Minora a scris pe contul său de pe instagram că nu răspunde la comentarii pentru că așa ar fi primit indicații de la poliție.

Într-un alt comentariu, într-un limbaj cu multe prescurtări și fără nicio legătură cu limba română, minora clarifică lucrurile, în contextul în care, cel mai probabil, fusese acuzată că îi ”furase iubitul”(?!) fetei de 14 ani și din cauza asta a fost bătută. ”Ba Frt mulții ziceți ca e vb de un băiat. Nu e vb de nici un băiat dacă nu știți nu mai vb dacă unii zic că e vb de un băiat și alții de altceva ce morții mei Poliția știe bn de ce e vb și cine știe e bn Cine nu știe aia e Pt că mă săturai să văd la cnv pe story că cică eu m-am Dat la iubitul ei Unu la mână eu nu mă dau la Băieții care au iubită Doi la mână nu sunt așa de proastă încât să o fac Adk cât de proastă să fii să faci asta Acum serios cine mă cunoaște știe cum sunt și știe că nu fur iubiții altor fete Aia care zic cae vb de un băiat Dacă vr să aflați Dc e vb îmi dat msj în pv mie sau lor…”.

Articole asemănătoare:

2 Comentarii

  1. Parintii ar trebui sa plateasca vreo 5000 lei amenda si fata sa faca munca in folosul comunitatii. Tatal ei stie ce fiica are, incearca sa o protejeze. Fata merita o lectie pentru devierile ei de comportament. Daca nu se corecteaza inseamna ca are o problema psihica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button