Ultima oră

Expoziție de pictură semnată de pictorul Mișu Popp la Muzeul Județean Gorj

La Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, luna martie este dedicată pictorului brașovean Mișu Popp (1827-1892), de la a cărui plecare au trecut 130 de ani. Astfel, începând de luni, 7 martie 2022, la Muzeul de Artă Târgu Jiu, secție a Muzeului Județean Gorj, va putea fi vizitată o expoziție de pictură semnată de artist.

Vizitatorii pot admira atât picturile în ulei pe pânză, portrete din patrimoniul muzeului, cât și o serie de fotografii cu pictura lui Mișu Popp din Catedrala ”Sfinții Voievozi” din Piața Prefecturii. Vernisajul expoziției va avea loc luni, 7 martie, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă. Invitat: muzeograf Andreea Pocol, Muzeul de Artă Brașov. Curator: muzeograf Dorina Cioplea-Văduva, Muzeul de Artă Târgu Jiu.
Personalitate complexă, Mișu Popp s-a remarcat rapid atât ca portretist, cât și ca pictor de biserici, printre care și Catedrala ”Sfinții Voievozi” din Târgu Jiu, unde mai este vizibilă o parte. Ulterior această biserică a fost repictată de către Iosif Keber.
Reprezentant al academismului roman, Mișu Popp a realizat foarte multe portrete și autoportrete, o parte dintre ele făcând parte din patrimoniul Muzeului Județean Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button