Ultima oră

Fast-food amendat cu 10.000 de lei de către inspectorii sanitar veterinari

O măcelărie, o pensiune turistică şi două magazine alimentare au fost amendate cu câte 10.000 de lei de către reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj. „Unele produse erau expuse spre comercializare însoțite de etichete deteriorate/ilizibile, care nu asigurau informarea completă a consumatorilor cu privire la elementele de identificare ale produsului; legumele şi fructele nu dețineau etichete de informare privind țara de proveniență“, au transmis reprezentanții DSVSA Gorj.

De asemenea, doi medici de liberă practică împuterniciţi, au fost amendați tot cu câte 10.000 lei, pentru deficiențe în efectuarea acțiunilor sanitare-veterinare obligatorii de tuberculinare a bovinelor.

Inspectorii sanitar veterinari au mai amendat cu 10.000 lei un fast-food, pentru încălcarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind manipularea produselor alimentare (curățarea şi manipularea cartofilor în afara spațiului unității); păstrarea ustensilelor de curățenie în zona de prelucrare a produselor alimentare. De asemenea, persoana care manipula materiile prime nu deținea echipament de lucru.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *