Dezvăluiri

Fata de 15 ani din Dănești, care și-a reclamat părinții pentru că nu o lăsau cu iubitul major, și-a schimbat TOTAL declarațiile!

Eleva de clasa a IX-a de la un liceu din Târgu Jiu care este de joi într-un centru al DGASPC Gorj, după ce și-a reclamat părinții la "Telefonul copilului", pe motiv că o abuzează, și-a schimbat declarațiile.

Minora din Dănești nu doar că a menționat că a exagerat cu cele spuse la adresa părinților săi ci solicită să plece cat mai repede din centru și să revină în sânul familiei. Adolescenta de 15 ani este singură la părinți are condiții foarte bune în familie dar refuzul părinților de a-i permite relația cu un tânăr cu cinci ani mai mare, cu care ar fi întreținut deja relații sexuale, au determinat fata sa se întoarcă împotriva aparținătorilor. Grav este că în cazul părinților s-a întocmit un dosar penal iar cazul trebuie să ajungă în instanță. Până atunci, fata rămâne în grija Statului și nu are voie să revină la școală, dar nici să părăsească centrul pentru niciun fel de socializare.
Situația minorei este explicată de către Minodora Sucea, purtător de cuvânt DGASPC Gorj, astfel: „Într-adevăr, pe perioada şederii în centrul de plasament de primire urgenţă, minora şi-a schimbat declaraţia, spunând că nu mai vrea să rămână în centru şi că vrea să se întoarcă în familie. Urmează să fie întocmit un dosar cu o propunere legală raportată la situaţia de fapt şi de drept a minorei şi a părinţilor acestora”.
În tot acest timp, iubitul major al fetei este cercetat într-un dosar penal pentru act sexual cu un minor. Fapta tânărului nu se încadrează la viol pentru că diferența de vârstă dintre cei doi este de cinci ani fără câteva luni. Chiar și așa, ancheta în acest caz nu se face deloc, se plâng părinții minorei.
Reamintim însă că, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în iulie 2023, legea care prevede că orice act sexual comis de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se va considera viol şi se va pedepsi cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, cu excepţia cazului în care diferenţa de vârstă între făptuitor şi victimă nu depăşeşte cinci ani.
Actul normativ vizează modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi a Legii audiovizualului nr. 504/2002.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *