Ultima oră

Festival de bucate de post

Zeci de elevi și cadre didactice din 11 localități din sudul județului Vâlcea s-au întrecut în Joia Mare, zi cu semnificație aparte pentru creștinii ortodocși din această veche zonă viticolă, să gătească bucate de post, în cadrul festivalului-concurs „Rețeta străbunicii“, care este găzduit de Școala Gimnazială din comuna Prundeni.

Evenimentul, ajuns anul acesta la a VII-a ediție, a fost cu adevărat un festin, micii participanți, ajutați de mămici sau de bunici, pregătind de la plăcinte cu varză sau mere, sarmale cu nucă și semințe de dovleac, mâncare de prune, fasole bătută sau iahnie și până la pâine și turtă pe vatră, atât ca să încânte papilele gustative ale membrilor juriului și ale celorlalți participanți, cât și pentru a cinsti memoria străbunicilor lor, de la care susțin, cu multă mândrie, că au moștenit rețetele după care au gătit.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *