Eveniment

Fiica fostului primar de Bumbești-Pițic, condamnată în România, în libertate pentru că Marea Britanie i-ar fi refuzat extrădarea

Adnana Alina Mariana Doboș, fostă Nioață, stabilită în Marea Britanie, se sustrage de la punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii. Deși figurează pe siteul IPJ Gorj la persoane urmărite, fiica fostului primar de Bumbești-Pițic spune că autoritățile din România nu pot pune în aplicare mandatul, asta deoarece ar fi încercat dar s-ar fi lovit de refuzul autorităților din Marea Britanie.

„Din fericire pentru mine și din nefericire pentru justiția din România, Westminster Magistrate Court din UK a refuzat extrădarea mea. S-a încercat aducerea mea in România de către autoritățile romane dar justiția britanică a decis ca in primul rând nu sunt pericol public, iar in al doilea rând fapta respectiva nu se pedepsește in UK nici măcar cu suspendare”, a transmis fiica fostului edil local, condamnată în România dar liberă în UK.

Aceasta și-a completat spusele cu o parte din motivarea făcută de judecător.
Tatăl Adnanei Doboș și-a ispășit o parte din pedeapsă în Penitenciarul Târgu Jiu.

Ce au făcut tatăl și fiica!

Primarul comunei Bumbești Pițic, Michy Nioață și fiica sa, Alina Adnana Mariana Doboș, au fost trimiși în judecată de către DNA, în decembrie 2017, fiind acuzați că, în perioada 2012-2015, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, fiica primarului a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false în care a atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile minime necesare primirii sprijinului financiar, printre care și aceea de a fi membru al unei familii de fermieri, precum și condiția de a fi lucrat mai mult de 50% din timpul de lucru în cadrul unei ferme, cu cel puțin 12 luni înaintea instalării ei pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole. Procurorii anticorupție au menționat în actul de inculpare că o parte din acele documente au fost furnizate chiar de către tatăl său, Michy Nioață, în calitate de primar. În același context, fiica lui Nioață a beneficiat și de sprijinul funcționarilor Gogelescu Valeriu și Zdrăilă Monica care îndeplineau atribuții de verificare a documentelor și a locațiilor unde erau implementate investițiile, în sensul că aceștia, în calitate de experți în cadrul A.P.D.R.P. – Oficiul Județean Gorj – Serviciul Verificare Cereri Finanțare, au atestat în mod nereal situația constatată pe teren, diferită față de cea prezentată în cererea de finanțare și în alte documente justificative, printre care și Planul de afaceri al solicitantului de fonduri europene Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana.

”Ca urmare a acestor demersuri infracționale, inculpata Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 177.780 lei (106.668 lei aferenți tranșei I și 71.112 lei aferenți tranșei a II-a), sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (fostă A.P.D.R.P.) s-a constituit parte civilă în cauză”, se menționa în rechizitoriu.

Mai concret, fiica primarului a accesat fonduri europene pentru o fermă de vaci inexistentă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *