Actualitate

Filme și jocuri inspirate din Halloween

Halloween este o sărbătoare pe care tot mai mulți oameni o celebrează în fiecare an la finalul lunii octombrie, iar popularitatea sa a dus la apariția a nenumărate filme și jocuri video de mare succes.

Filme

Halloween (1978) – Acest film a fost lansat în 1978 și îi are în distribuție pe Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis și Tony Moran. Regia a fost realizată de John Carpenter, care a avut și rolul de scenarist, alături de Debra Hill. În film, personajul Michael Myers evadează de la un spital pentru oameni cu probleme psihice și revine în orașul Haddonfield, din Illinois, pentru a comite mai multe crime. Filmul a avut un buget estimat la 300-325 de mii de dolari, iar încasările au fost de-a dreptul impresionante: au depășit 70 de milioane de dolari. De asemenea, filmul a fost apreciat și pentru coloana sonoră avută. Recenziile au fost excelente, iar acesta este considerat cel mai bun film de Halloween făcut vreodată.

 

Halloween H20: 20 Years Later (1998) – Este al șaptelea film din franciza Halloween. Regia i-a aparținut lui Steve Miner, în timp ce din distribuție fac parte Jamie Lee Curtis, Adam Arkin, Michelle Williams, Janet Leigh și Josh Hartnett. De această dată, acțiunea o are în prim plan pe Laurie Strode, care și-a înscenat moartea pentru a se ascunde de fratele său Michael Myers. Acesta a găsit-o însă în timp ce lucra în California și acțiunea se complică. Bugetul filmului a fost de 17 milioane de dolari, iar încasările au depășit 75 de milioane de dolari. Iar filmul a avut și o continuare pe nume Halloween: Resurrection, care a apărut în 2002. Recenziile filmului au fost în general favorabile, fiind un film de groază apreciat de fanii genului.

 

Jocuri video și sloturi de Halloween

Pumpkin Jack – Acest joc este disponibil pe PS4, Xbox One, PC și Nintendo Switch și a fost lansat de Headup Games în octombrie 2020. Este un joc cu o grafică minimalistă, dar modulul este bine pus la punct și are destui fani. Utilizatorul controlează un dovleac înfricoșător pe care trebuie să-l ajute să îndeplinească diverse misiuni. El are la dispoziție numeroase arme și trebuie să rezolve și puzzle-uri pentru a trece mai departe. Este un joc pe care îl poți găsi adesea la reduceri și costă în jur de 12 euro.

 

 

Happy Halloween – Cei care preferă jocuri ca la aparate cu Halloween pot încerca această producție pe care compania suedeză Play’n GO a lansat-o în octombrie 2015. Chiar dacă are o vechime de șapte ani, jocul încă se bucură de un succes considerabil la operatorii licențiați de ONJN în țara noastră, fiind disponibil atât pe mobil cât și pe desktop. Slotul are o grilă cu 5 role și 4 rânduri, iar acțiunea se petrece la rădăcina unui copac dintr-o pădure fermecată. Ca simboluri regăsim unele specifice acestei sărbători. Astfel, simbolurile jocului sunt Dovleacul (Wild), Vrăjitoarea (Scatter), Frankenstein, Stafia, Mumia, dar și personaje întoarse din morți, fructe, bomboane și prăjituri. Cele 50 de linii de plată pot genera un câștig maxim de 10.000 x miza.

 

Halloween – Un alt slot inspirat din sărbătoarea de Halloween aparține de EGT (Amusnet Interactive) și se bucură de asemenea de un succes considerabil printre pasionații de jocuri de noroc. Grafica sa este excelentă, are efecte sonore inedite și funcții speciale. Jocul vine cu o volatilitate scăzută-medie, iar slotul este dispus pe 5 role și 3 rânduri. Ca simboluri se află Cărți de Joc, alături de Tarantula, Coșul cu dulciuri, Liliacul, Pisica Neagră, Vrăjitoarea și Vampirul. Are și un simbol Wild: Pălăria de vrăjitoare și o mătură, iar acesta înlocuiește orice simbol, cu excepția Extra Wild și Scatter.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button