Dezvăluiri

Finalizarea lucrărilor la AHE Valea Sadului. Șeful CJ Gorj: Nu e un demers populist, ci necesar

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, îl contrazice pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, în ceea ce privește amenajarea hidroenergetică Valea Sadului.

Președintele Consiliului Județean Gorj a reacționat după ce ministrul liberal a catalogat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, drept populist demersul conducerii CJ de solicitare a includerii amenajării hidroenergetice în lista proiectelor finanțate prin REPower EU. În plus, Virgil Popescu le-a transmis autorităților județene să se facă demersuri la Ministerele Mediului și Agriculturii pe tema investiției. Cosmin Popescu susține, însă, că amenajarea hidroenergetică se află în patrimoniul Ministerului Energiei, aflat în coordonarea lui Virgil Popescu. Virgil Popescu consideră că este prea costisitoare continuarea lucrărilor la amenajarea hidroenergetică Valea Sadului, care a fost proiectată în trei trepte, cu un total instalat pe medie de 20 MW. Potrivit ministrului Energiei, pentru finalizarea lucrărilor ar fi necesare aproximativ 500 de milioane de euro. Cosmin Popescu susține, însă, că puterea de producere a energiei amenajării este mult mai mare.“ Nu e un demers populist, e un demers necesar. Eu nu voi renunța. Avem nevoie de acești megawatti. Avem nevoie ca Târgu-Jiul să fie un oraș sigur. ”, spune președintele Consiliului Județean Gorj.
Cosmin Popescu susține că amenajarea hidroenergetică Valea Sadului este una complexă care are inclusiv rolul de a asigura debitul de apă necesar pentru irigații județelor Gorj și Dolj. Șeful județului spune că dacă ar exista voință politică, amenajarea hidroenergetică Valea Sadului ar putea primi finanțare europeană. Șeful județului spune că, deocamdată, nu se știe la ce sumă se ridică valoarea lucrărilor pentru finalizarea investiției.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *