Actualitate

Fiul directoarei de la Biblioteca Județeană care și-a pus capăt zilelor, calificat la faza națională a Olimpiadei de Geografie

Alexandru Bratu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, a reușit să se califice, alături de alți doi colegi la Olimpiada de Geografie, faza națională.
Anul trecut, liceanul Mihai Alexandru Bratu a fost desemnat de către Ministerul Educației cel mai bun participant român din toate timpurile de la Olimpiada Internațională de Lingvistică.
Elev în clasa XI-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, Mihai a câștigat de două ori medalia de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică, în anii 2021 şi 2022.
În plus, el a mai reușit o performanță remarcabilă, să câștige în acest an şi medalia de argint la Olimpiada Internațională de Geografie. De menționat este că Mihai a reușit, tot anul trecut, să participe şi la Olimpiada Națională de Informatică.

Alexandru îşi dorea să studieze la o universitate renumită din Olanda: „Mă gândesc să merg la Informatică, în Olanda. Îmi place Informatica deoarece are aplicații interdisciplinare. Cred că este o experientă interesantă să fac facultatea în altă țară, iar universitățile de acolo sunt mai bine cotate, în clasamentele internaționale, față de cele din România. O să aplic la mai multe universități, dar îmi doresc să merg la Universitatea de Tehnologie Delft“.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *