Ultima oră

Fost hoț de buzunare, bătut de doi bărbați!

Duminică, 12 mai 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 9 Poliţie au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, la o adresă din Sectorul 2, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice .

„În fapt, la data de 11 mai 2024, în jurul orei 20.15, Secţia 9 Poliţie a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-un parc din Sectorul 2, un bărbat în vârstă de 38 de ani, în urma unui conflict spontan, ar fi fost agresat fizic de doi bărbaţi în vârstă de 51, respectiv 27 de ani.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 12 mai 2024, poliţişti din cadrul Secţiei 9, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, i-au depistat pe cei doi bărbaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor. Aceştia fiind conduşi la sediul subunităţii, în vederea audierii”, transmite Poliția Capitalei.

Polițiștii SAS au fost solicitați

În vederea administrării materialului probator, la data de 12 mai 2024, a fost pus în aplicare şi un mandat de precheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.Având în vedere faptul că, cei doi bărbaţi aveau un comportament agresiv, a fost solicitat sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Cei doi bănuiţi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, urmând a fi prezentaţi în faţa instanţei cu propuneri legale.Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secţiei 9, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violente și tulburarea ordinii şi liniştii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Surse: Victima – un fost hoț de buzunare care a devenit protagonistul unui documentar

Potrivit unor surse judiciare, victima este Amar Răducanu, un tânăr de etnie romă din București, care a devemit protagonistul unui documentar. Cazul acestuia a fost relatat anul trecut de republica.ro:

În urmă cu doi ani, avocata Diana Gavra a făcut o scurtă oprire la piață. Avea mulți bani la ea, câteva mii de lei într-un plic. Era chiar înainte de Black Friday și voia să cumpere un calculator la reducere. Îi era poftă de struguri și nici prin cap nu i-a trecut că poate păți ceva în Piața Domenii, ziua în amiaza mare. Câteva minute mai târziu, și-a dat seama că toți banii îi fuseseră furați. Nu simțise nimic, nu putea identifica momentul când s-a întâmplat. A mers la poliție, poliția a accesat camerele de supraveghere din zonă și, în câteva zile, hoțul a fost prins. Numele lui era Amar Răducanu, un tânăr de etnie romă din București, care tocmai ieșise din închisoare pentru furt și care se întorsese la muncă, pe teren.

Pentru că în acele zile de libertate făcuse mai multe victime și fusese prins, pe Amar îl aștepta un nou proces și, foarte probabil, o nouă condamnare. În momentul în care Amar a sunat-o pe Diana Gavrea să îi propună să îi restituie suma de bani furată în încercarea de a scăpa de o nouă perioadă de stat în închisoare, Diana a refuzat. Și-a dat seama că, pentru a face rost de acei bani, bărbatul ar fi fost nevoit să fure din nou. În schimb, i-a propus o tranzacție: ea își retrage plângerea dacă el acceptă să fie personaj într-un film documentar realizat de ea. Amar a acceptat. „Da, vreau să vorbesc despre viața mea”.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *