Dezvăluiri

Foști și actuali șefi din CEO, cu sechestru pe case, mașini și conturi!

Dosarul ”Masa caldă”, deschis în urmă cu un deceniu de procurorii gorjeni, e departe de a fi soluționat, însă mai mulți foști șefi din mineritul motrean sunt cu casele, autoturismele și conturile sub sechestru asigurător. 12 persoane au fost trimise în judecată, în urmă cu câțiva ani, sub acuzația de delapidare, prejudiciul estimat, la deschiderea anchetei, era estimat la 2,8 milioane de lei, numai că, între timp, faptele s-au prescris, mai ales că dosarul a fost retrimis de două ori procurorilor pentru completarea urmăririi penale sau neregularități în ceea ce privește descrierea faptelor. La Tribunalul Gorj dosarul a ajuns în septembrie 2021, după ce a plimbat și pe la instanța similară din Dolj, iar de atunci au avut loc mai multe termene de judecată și trebuie realizat un supliment la raportul de expertiză.

Ancheta în dosarul ”Masa caldă” a început în octombrie 2013, iar actul de inculpare a foștilor sau actualilor șefi din CEO a fost finalizat, peste aproximativ șapte ani, în iunie 2020. De atunci, rechizitoiul s-a plimbat între Parchet și instanțele din Gorj și Dolj. Concret, și Tribunalul Dolj și Tribunalul Gorj au decis că este nevoie de refacerea anchetei. În final, judecata a început în 2021, inculpați fiind mai mulți șefi din minerit din zona Motru.

Persoanele vizate, șefi ai exploatărilor miniere, ai fostului EMC Motru și din fosta SNLO, precum și patronul fostei societăți Cazare Cantine Motru, sunt acuzate că în urmă cu un deceniu ar fi decontat, ilegal, meniuri pregătite pentru mineri. Masa caldă a ortacilor a ajuns la chefurile unor șefi sau chiar politicieni, presupusul prejudiciu din dosar fiind estimat la circa 2,8 milioane de lei.

Deși ancheta a avut un traseu sinuos în justiției, unii dintre aceștia au avut, în tot acest timp, averea sub sechestru.

Tribunalul Gorj a decis, în urmă cu două săptămâni, să ridice sechestrul, însă, marți, 23 mai a.c., instanța a hotărât să mențină în continuare acestă măsură.

”…menţine măsura asiguratorie dispusă prin ordonanţa nr. 627/P/2017 din 05.10.2018 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu privire la bunurile imobile și mobile ale inculpaţilor: Bojincă Constantin, Ciorecan Alexandru, Dondera Ion, Gheorghescu Florentin Nicu, Giuran Nicolae, Giuranu Liviu, Mezinca Mircea, Năstăsie Sebastian și Stelescu Nicolae, așa cum a fost stabilită prin încheierea penală nr. 14 din 10 mai 2022 pronunțată de Tribunalul Gorj în dosarul nr. 4256/63/2020/a3. Menţine măsura asiguratorie a sechestrului dispusă prin ordonanţele nr. 627/P/2017 din 05.10.2018 şi 12.02.2019 ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu privire la sumele poprite inculpaţilor: Gheorghescu Florentin Nicu, Ciorecan Alexandru, Giuran Nicolae, Bojincă Constantin și Năstăsie Sebastian. Menţine măsura asiguratorie dispusă prin ordonanţa nr. 627/P/2017 din 5 octombrie 2018 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu privire la bunurile imobile ale inculpaţilor: Ghiga Ion, Crețan Vasile și Râbu Vasile”, se arată în dispozitivul instanței.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *