Eveniment

Fostul primar Dunărințu rămâne după gratii! A primit eliberare condiționată de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin

Dunărințu Ionel Rafael, fostul primar de Baia de Aramă, va ajunge pe 11 iulie în fața judecătorilor de la Tribunalul Mehedinți pentru eliberarea condiționată. Luna trecută, condamnatul a primit o sentință favorabilă de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin privind eliberarea sa condiționată, dar sentința nu este definitivă.
„Admite cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Dunărinţu Ionel Rafael, deţinut în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin.

Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Dunărinţu Ionel Rafael de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 249/2024 emis în baza sentinţei penale nr. 130/2023 a Tribunalului Mehedinţi. În baza art. 101 alin. 1 Cod pen., obligă condamnatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 101 alin. 5 Cod pen. măsurile de supraveghere se execută din momentul acordării liberării condiţionate pe o durată reprezentând o treime din durata termenului de supraveghere prevăzut de art. 100 alin. 6 Cod pen. Atrage atenţia condamnatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod pr. pen. suma de 170 lei reprezentând onorariul redus al apărătorului desemnat din oficiu, să fie avansată din fondurile Ministerului Justiţiei”, sentința a fost cu drept de contestație. Pe 11 iulie, dosarul se va judeca la Tribunalul Mehedinți.

Soția lui Dunărințu a pierdut alegerile

Mihaela Dunărințu a candidat pe 9 iunie pentru ocuparea scaunul de primar la Baia de Aramă, din partea PNL. Candidata a pierdut alegerile obținând 36,62%, câștigător fiind candidatul PSD, Tudorescu care a obținut 52,26%.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *