EvenimentUltima oră

FOTO: Casa amărâtă a unei familii din Costești, inundată de trei ori într-o săptămână! Proprietarii îl acuză pe primar

Soții Nănuț din Costești, comuna Aninoasa, locuiesc într-o casă care mai că se dărâmă pe cei doi. Locuința veche are structura de rezistenta afectată, tavanele găurite, pereții distruși, iar beciul este plin de mâl. Pe lângă problemele cu locuința extrem de șubredă, peste familia Nanuț a mai dat un ghinion, calamitățile naturale. Urmare a precipitațiilor din ultimele zile, locuința și gospodăria aceasta din Costești a fost inundată de trei ori într-o săptămână.

Jandarmii au venit și au scos apa din gospodăria afectată, la cererea proprietarilor supărați că ar vrea să își construiască o casă nouă, dar primăria nu le da autorizație. În cauză există un litigiu pe rol, iar primarul i-a anunțat pe proprietari că dacă vor construi fără autorizație îi paște amenda.

Oamenii s-au oprit, deși au turnat fundație pentru o casă zdravănă însă, de teama amenzilor, au revenit în vechea locuință.

Camelia Nănunț povestește că astfel calvarul ei și al soțului nu se mai termină. ,,Eu locuiesc în casa asta de 15 ani, soțul de 30 de ani. Am tot așteptat să ne clarificam cu actele, dar sunt procese pe rol, iar primăria nu ne da autorizație de construcție. Primarul nu a venit la noi nici când l-am sunat să îi spunem că avem beciul inundat. Nici nu răspunde la telefon. Noi am făcut o fundație pentru o casa nouă, dar nu mai lucram că ne-a spus că ne amendează. Așa stam în casa asta care cade pe noi, ne inunda ploile de trei ori într-o săptămână, dar așteptam. Așteptăm să ne găsească și pe noi morți în casa, poate așa putem face ceva”, a spus Camelia Nănunț.

Cumnatul femeii, care locuiește peste drum susține că pentru aceasta proprietate trebuie făcută succesiune, altfel proprietarii nu au actele necesare, iar problema nu se rezolvă. Proprietarii susțin, în schimb, că au o hotărâre a instanței care le permite să construiască, fapt nerecunoscut de primărie.

Cert este că, așa cum a spus femeia, telefonul primarului Ilie Petroi era închis astăzi, iar la primărie bătea vântul, ziua fiind una libera pentru bugetari.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *