Ultima oră

FOTO: Pelerinaj la Mănăstirea Icoana al persoanelor aflate în detenție la Penitenciarul din Târgu Jiu

În data de 22 august 2023, 12 persoane aflate în custodia Penitenciarului Târgu Jiu, au participat la un pelerinaj la Sfânta Mănăstire Icoana, în localitatea Crasna, județul Gorj.

Activitatea a fost coordonată de domnul comisar de poliție penitenciară Marius Olivian Tănasie, preot capelan în cadrul penitenciarului.

Pentru persoanele aflate în detenție, pelerinajul către un loc sfânt reprezintă deschiderea unei porți spre libertate, precum și deschiderea unui nou univers de cunoaștere și de experimentare a unor modalități noi de trăire socială, în armonie cu semenii și aproape de Dumnezeu.

Proiectul se înscrie în categoria activităților educative derulate în comunitate de către specialiștii din cadrul Sectorului Reintegrare Socială, cu deținuții care au manifestat un comportament bun pe parcursul detenției și implicare în activitățile desfășurate la nivelul unității.

Aceste activități vin în întâmpinarea nevoilor moral-religioase ale deținuților participanți și au ca scop dezvoltarea și exersarea atitudinilor, comportamentelor și deprinderilor dezirabile social, prin contactul direct cu societatea civilă, cu practicile și obiceiurile din libertate. Astfel, se urmărește dezvoltarea personală și reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, precum și stimularea interesului pentru activitățile moral-religioase

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *