DezvăluiriUltima oră

FOTO. Polițist gorjean, acuzat de FURT din magazine! Ce metodă ingenioasă folosea așa zisul om al legii!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și ofițerii Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Gorj desfășoară activități de cercetare penală într-un dosar în care trei vânzătoare ale unui cunoscut magazin din oraș, fiul uneia dintre acestea și soțul alteia, agent principal de poliție, au fost reclamați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Aceștia au folosit timp de câteva luni o metodă ingenioasă de furt, iar întreg sistemul pe care-l puseseră la cale a fost descoperit, în urmă cu un an, după ce au făcut mai multe plăți, cu cardul, în valoare de 1 leu, în contextul în care nu exista niciun produs în magazin cu o valoare atât de mica, dar plecau cu plase întregi de alimente, țigări sau băuturi alcoolice. Polițistul spune că nu știe nimic despre furturile la care a fost părtaș: ”Eu nu cunosc nimic în legătură cu această problemă”.

Numele șefului Postului de poliție al comunei Turcinești, agentul de poliție Ionuț Sorinel Ciriperiu, apare într-un dosar de furt în care procurorii și ofițerii SJA Gorj fac cercetări de aproape un an. Ancheta a demarat după ce reprezentanții firmei care deține magazinele ”Mondial” din Tg-Jiu au sesizat numeroase plăți, cu cardul, cu valoarea de 1 leu la spațiul comercial din zona ”Lido”. Tranzacțiile erau suspecte, în condițiile în care niciun produs din acel magazin nu costa 1 leu, așa că cei din departamentul economic al firmei au făcut verificări. Mai exact, au fost scoase extrase cu datele cardurilor de la bănci și au fost corelate cu imagini de pe camerele de supraveghere ale magazinului, iar în acest fel a ieșit la iveală un sistem de furt elevat, dus la un alt nivel de către trei vânzătoare, fiul uneia dintre acestea și soțul alteia, polițistul Ciriperiu.

Cum funcționa sistemul de furt și ce i-a dat de gol pe făptași

Totul funcționa impecabil, de luni bune, fără ca nimeni să realizeze ce se întâmpla de fapt.

Două dintre vânzătoare, una de la raionul de carne și produse din carne și soția polițistului, vânzătoare la raionul de dulciuri, țigări și băuturi alcoolice aveau o înțelegere, în sensul în care persoanele din familiile lor să cumpere de la raionul celeilalte.

Astfel, polițistul cumpăra diverse produse de la raionul de carne, acestea îi erau puse în plasă, iar vânzătoarea tasta pe terminalul pentru plata cu cardul suma de 1 leu. Spre exemplu, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cum polițistul îi dă vânzătoarei cardul, aceasta îl apropie de terminalul de plată, acesta pleacă din magazine cu un pachet întreg de pulpe și un cofraj cu ouă, iar pe extrasul de la bancă, cu istoricul plăților, la data și ora respectivă apare ca fiind plătită suma de 1 leu.

Fiul vânzătoarei de la raionul de carne proceda în mod identic la raionul la care vânzătoare era soția polițistului, de unde cumpăra țigări, cafea și băuturi alcoolice.

În tot acest cerc a fost introdus și fiul minor al polițistului care îl însoțea pe tatăl său, ori făcea chiar el cumpărături din magazine după aceeași metodă.

A treia vânzătoare care cunoștea mecanismul infracțional făcea și ea cumpărături cu cardul, în valoare de 1 leu, dar în afara programului.

Lăcomia i-a dat de gol pe făptași, în momentul în care au procedat zile la rând în acest fel, ajungând, în numai 20 de zile ale lunii februarie a anului trecut, la cumpărături de peste 7.000 de lei, pentru care plătiseră doar câțiva lei.

Ancheta, cu viteza melcului

În momentul în care au fost puse în fața probelor, cele trei vânzătoare au recunoscut totul, au achitat, în mare parte prejudiciul din luna respectivă și au demisionat de la locul de muncă.
Pe fir au intrat ofițerii SJA Gorj care i-au audiat pe reprezentanții firmei, au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere și extrase bancare cu datele cardurilor, pentru a putea corobora toate datele ca să demonstreze sistemul de operare și a fost deschis un dosar penal, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.
Cercetarea penală o fac tot ofițerii SJA Gorj, delegați de procuror, însă ancheta împlinește deja un an de zile, timp în care agentul de poliție Sorinel Ciriperiu se află, în continuare, la comanda Postului de Poliție Turcinești și se face că nu știe nimic despre acest caz.

”Eu nu știu nimic despre această problemă. Eu? Nu știu despre ce este vorba. Eu nu cunosc nimic în legătură cu această problemă”, a declarat agentul principal de poliție.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *