Dezvăluiri

FOTO. Radarul Poliției, folosit pe post de TAXI pentru soția agentului „004”! Bengulescu: „Am deranjat persoane publice! Eu sunt un polițist corect!”

Potrivit Legii privind statutul polițistului, „Poliţistul îşi desfăşoară activitatea profesională în interesul şi în sprijinul persoanei, comunităţii şi instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii, cu respectarea principiilor imparţialităţii, nediscriminării, proporţionalităţii şi gradualităţii”. Niciunde nu scrie în legea menționată că polițistul poate folosi resursele instituției în scop personal sau că își poate desfășura activitatea și în sprijinul consoartei. Totuși, un agent de la Poliția Rutieră a reinterpretat prevederile legale și a considerat că poate să-și plimbe soția cu autoturismul de serviciu, s-o ducă acasă sau la shopping. În aceste condiții, sloganul Poliției Române, ”Siguranță și încredere” poate fi ușor adaptat la ”Așa e bine, să ne ajutăm unii...pe mine”, precum cel folosit de un politician local, într-una din campaniile electorale.

„Bengosulescu” de la Rutieră

Cătălin Dumitru Bengulescu, agent IV la IPJ Gorj, afișează, frecvent, o intransigență exacerbată, care frizează abuzul, cu unii conducători auto care-i calcă teritoriul, adică zona Rovinari și nu de puține ori instanțele de judecată i-au anulat procesele verbale întocmite pe genunchi.

Când vine vorba de el însă, lucrurile se schimbă total, și intransigența e înlocuită de concesie.

Agentul de la rutieră a fost surprins, în urmă cu ceva vreme, în timp ce o aducea, cu autoturismul de serviciu, până în fața blocului în care locuiește, pe soția sa, Lucia Marilena.

În imagini se poate observa Dacia Logan MCV a Serviciului Rutier, parcată chiar la intrarea în bloc, iar din mașină tocmai coborâse soția polițistului Cătălin Bengulescu. Femeia a trecut strada pentru a merge la cumpărături, la magazinul aflat la câțiva metri, în timp ce radarul poliției, condus de soțul său, părăsește parcarea.

Cu o astfel de atitudine prin care sfidează Statutul polițistului și pe fondul lipsei de autoritate de la vârful instituției, Bengulescu se poate considera deja cel mai ”bengos” agent din IPJ Gorj.

Trebuie menționat faptul că Bengulescu a devenit polițist în urmă cu aproximativ patru ani, iar în trecut a fost director al Casei de Cultură și Bibliotecii din Rovinari.

PRECIZARE

Polițistul Cătălin Bengulescu a dorit să facă unele precizări, în legătură cu informațiile apărute și a afirmat că fotografiile sunt făcute la data de 28 ianuarie a.c, în jurul orelor 15,00, când el nu era de serviciu, iar acest aspect se poate verifica în registrul instituției. ”A trecut un coleg de serviciu pe la mine, în vederea rezolvării unor probleme cu autospeciala de serviciu și i-au fost înmânate niște documente de către soția mea, întrucât eu nu eram acasă. În fotografii nu se observă cine conduce autospeciala și nici soția mea nu se vede coborând din mașină. Și eu am fotografii cu cel care a realizat acele imagini și se poate dovedi data când acestea au fost făcute. Eu sunt un polițist corect, îmi fac meseria, zic eu, cu profesionalism și imparțialitate și deranjez persoane publice, politice, iar acele persoane speculează orice astfel de moment”, a declarat agentul de poliție.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *