Ultima oră

Fraude prin programul Start Up Nation, anchetate de procurori

Poliţiştii din Alba instrumentează un dosar care vizează fraude legate de accesarea de fonduri prin programul Start Up Nation, prejudiciul estimat fiind de 350.000 de lei. Anchetatorii au suspiciunea că utilajele destinate unor lucrări de construcţii, cumpărate de două firme cu fondurile accesate, şi angajaţii acestora erau folosiţi, în realitate, de o altă societate comercială.

Poliţiştii din Alba au făcut, marţi, 27 de percheziţii domiciliare la mai multe adrese din judeţele Alba, Cluj, Botoşani şi Mehedinţi, într-un dosar privind infracţiuni de obţinere ilegală de fonduri.
”Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2018-2020, reprezentanţii a două societăţi comerciale ar fi obţinut fonduri nerambursabile, prin intermediul unui program naţional de finanţare, fără ca, ulterior, să respecte prevederile legale şi obligaţiile contractuale asumate. În acest sens, există suspiciunea rezonabilă că mai multe utilaje cumpărate cu ajutorul acestor fonduri ar fi fost folosite de către o altă societate comercială, iar persoanele care ar fi fost angajate de către societăţile comerciale care au obţinut finanţarea nu ar fi prestat activitatea pentru acestea”, informează Poliţia judeţeană Alba.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *