Eveniment

Fugaru: „Câinii omorâți la Câlnic au fost adunați din Târgu Cărbunești și transportați cu o dubă cu numere de Brașov, fără ITP”!

Ion Fugaru, consilier local la Târgu Cărbunești, totodată președinte al SOS Gorj, a luat poziție publică în cazul masacrului celor 23 de câini, aruncați pe un drum forestier din Câlnic. Alesul local susține că sunt probe și martori potrivit cărora, câinii omorâți prin otrăvire, majoritatea cățele, ar proveni din Târgu Cărbunești, o femeie din localitate având patrupedele într-o evidenta personală, pentru că îi îngrijea zilnic. Potrivit lui Fugaru, câinii au fost transportați vii cu o dubă cu numere de Brașov, BV 05 MIK, proprietarul fiind un cetățean din Târgu Cărbunești, și otrăviți in mașini, și abandonați în acel loc la Câlnic.

Poliția ar cunoaște, în opinia lui Fugaru, toate aceste aspecte, dubă respectivă fiind surprinsă pe camerele de luat vederi ale localnicilor din Câlnic. Este grav însă că nu s-a luat nicio măsură cu șoferul sau să fie verificată dubă respectivă, care nu ar avea nici măcar ITP, și nici audiați potențialii martori din aceasta cauză.

Cu toate acestea, poliţiştii au deschis, sâmbătă, un dosar de cercetare penală după ce, pe un drum forestier din comuna Câlnic, au fost găsite cadavrele a 23 de câini. Potrivit IPJ, poliţişti din cadrul Poliţiei Târgu Jiu au fost sesizaţi de către un bărbat de 46 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că în dimineaţa zilei în curs, în timp ce se deplasa pe un drum forestier din comuna Câlnic, a identificat mai mulţi câini decedaţi. „Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la faţa locului se află 23 de cadavre exemplare canine, de rasă comună, nemicrocipate, care nu prezentau urme de violenţă, lovituri sau plăgi la exterior. În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *