Știri externe

Furtună de zăpadă în Japonia! Insula Hokkaido, sub nămeți!

O puternică furtună de zăpadă a lovit Japonia pentru a doua oară în această iarnă. Nordul arhipelagului nipon şi zonele de coastă sunt sub cod roșu de ninsori abundente. Vântul a suflat în rafale, smulgând acoperişuri și inundând sute de locuinţe. Transportul este complet paralizat, notează media locală.

Potrivit cotidianului Hokkaido Shimbun, viscolul s-a abătut asupra insulei din nordul Japoniei, iar un val de furtună a inundat aproape toate casele.

Rafale de vânt cu viteza de 162 de kilometri/oră!

La Cape Erimo, pe insula Hokkaido, rafalele de vânt au atins viteza de 162 de kilometri/oră! În oraşul Sakata, prefectura Yamagata, vântul a bătut cu viteza de 135 de km/oră.

Agenţia Meteorologică din Japonia avertizează că acesta este „cel mai puternic viscol din ultimii ani”, care va produce troiene de câțiva metri în anumite zone. „Vă rugăm să nu ieşiţi din case!”, au transmis meteorologii. Marți și miercuri în Japonia sunt așteptate alte ninsori abundente, valuri înalte și vânt puternic. Prognoza specialiștilor vorbește de depuneri de zăpadă de până la 60 de centimetri pentru regiunea Hokuriku şi nord-estul ţării, dar pe alocuri se va depăși un metri, din cauza viscolului puternic.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close