Eveniment

Gardianul Pantelică, apărătorul trotuarului! Se cere intervenția primarului Romanescu!

Unii dintre polițiștii locali acționează fără tact, într-una din cele mai aglomerate zone din municipiul Tg-Jiu, în proximitatea Școlii Generale ”Alexandru Ștefulescu”. Sute de părinți vin, zilnic, la orele prânzului să-și ia copiii de la școală și, cum pe strada Geneva nu este nicio parcare publică sau privată, oamenii opresc autoturismele, pentru câteva minute, pe marginea străzii. Intersecția din zona Școlii Generale ”Alexandru Ștefulescu” a făcut parte din proiectul de modernizare a Căii Eroilor, iar în zonă există indicatoare rutiere cu ”Oprirea interzisă”, așa că cei care vin să-și ia copiii de la școală riscă, zilnic, să fie amendați dacă opresc în zonă. Totul depinde de cât de înțelegători sunt polițiștii locali. Părinții fac apel la primarul Marcel Romanescu, în sensul de a găsi o soluție ca cei care îi aduc sau îi iau pe micuți de la școală să aibă posibilitatea de a staționa, în acea zonă, pentru zece minute, fără să fie alergați de gardianul galaxiei Pantelimon Popescu, care le fotografiază mașinile și apoi primesc amenda la domiciliu, prin poștă.

Intersecția străzilor Calea Eroilor cu Geneva. Zilnic, la primele ore ale dimineții, zona devine extrem de aglomerată, pentru că târgujienii, în drum spre serviciu, își lasă copiii la Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu”. La orele prânzului, când micuții ies de la cursuri, povestea se repetă. Polițiștii locali, de cele mai multe ori, apar în acea zonă pentru a dirija traficul în proximitatea trecerilor de pietoni și, în general, pentru a asigura un climat de siguranță. Uneori însă, își mai fac și norma de amenzi. Alin Pantelimon Popescu face parte din brigada de apărători ai trotuarelor, un fel de gardian intransigent al galaxiei, deghizat în polițist local. Face poze tuturor mașinilor care opresc, chiar și pentru un minut, în afara carosabilului, pe partea de stradă considerată a fi trotuar. Și nu, nu le pune pe olx, la anunțurile de vânzări auto, are o colecție personală de fotografii pe care le atașează proceselor-verbale de contravenție. Deci, la Tg-Jiu, dacă oprești mașina pe strada Geneva să-ți lași copiii la școală, o să primești prin poștă o ”felicitare” de 145 de lei, recunoștință din partea polițiștilor că le plătiți salariile.

 

”În acea zonă este imposibil să găsești un loc de parcare, neexistând o parcare publică cu plată. Am oprit timp de 1 minut pentru a urca pe cel mic în mașina, lucru pe care îl fac toți părintii care au copiii la școala nr.4 sau la Colegiul ”Tudor Vladimirescu”, fiind pe aceeași stradă. În maximum treizeci de secunde și-a făcut apariția polițistul local Popescu Pantelimon Alin, care a sosit în fugă, cu aparatul foto în mână, moment în care l-am rugat să înțeleagă faptul că este imposibil să găsesc un loc de parcare, durează maximum un minut oprirea, copilul este în clasa a II a și nu se deplasează neînsoțit pe stradă, iar majoritatea colegilor dumnealui, polițiști locali, înțeleg și permit acest lucru, el fiind printre singurii care procedează în acest fel. În acest timp mai mulți părinți procedau în același fel, adică își luau copiii de la scoală, oprind în zona interzisă. Polițistul, în timp ce își trăgea sufletul după cursa efectuată și condiția fizică precara, a început să urle că s-a săturat de noi, că nu e treaba lui lipsa parcărilor în zonă, să ne ducem la Primăria Tg Jiu și să reclamăm acest lucru, dacă nu ne convine și dus a fost. A doua zi, dând dovadă de o operativitate maxima, din păcate numai în situații de acest gen, polițistul local Popescu mi-a și trimis amenda, prin poștă, acasă, iar eu, ca un cetățean responsabil, am procedat la achitarea acesteia, întrucât legea este lege”, povestește un târgujian revoltat.

Apel la primarul Romanescu

Oamenii îi cer sprijin primarului Marcel Romanescu și spun că circulația în zonă nu ar fi afectată dacă s-ar permite oprirea, pe marginea părții carosabile, în două intervale de câte 10-15 minute, în cele mai aglomerate momente ale zilei.

”Am povestit cele întâmplate unui grup de părinți care își așteptau, de asemena, copiii, iar aceștia mi-au relatat că nu o dată, ci de mai multe ori, ”gardianul atlet” Popescu, protectorul divin al străzii Geneva, i-a fericit cu amenzi, prin poșta pentru același motiv, că acesta are un comportament grobian, când inițiezi orice fel de dialog cu el și îi vânează zi de zi, în special dimineața între orele 07.50 – 08.00, când aceștia, la fel ca mine, își duc copiii la școală, în drum spre serviciu.

Pe aceasta cale, în numele părinților care îndrăznesc să aibă un loc de muncă în Târgu Jiu, unde programul începe la ora 08.00 și au făcut ”greșeala” să-și înscrie copiii la cele două unități de învățământ de pe Geneva, îl rugăm respectuos pe domnul primar Romanescu să găsească o soluție legală (care este relativ simplă), prin care să ne permită să realizăm această ”aroganță” de a ne lăsa și, ulterior, de a lua copiii minori de la școală. 10 minute, atât cerem, nu mai mult! Totodată, îl rog pe domnul director al Poliției Locale, Băluță să achiziționeze un aparat foto cu un obiectiv performant, cu care să-l doteze pe polițistul local Popescu pentru a-l scuti de toate aceste curse zilnice care îl termină atât la propriu, cât și la figurat!”, a adăugat târgujianul.

   

Articole asemănătoare:

5 Comentarii

 1. Părinții parchează in cartierul Unirii,ne sufoca pur și simplu și ne ocupă locurile de parcare
  Veniți fraților și pe jos cu copiii nu trebuie sa vă băgați mașinile până în clasa scolii
  Ați devenit niște comozi

  1. Vb asa pt ca ești din zona respectiva. Acești polițiști locali isi aleg mașinile pe care le lasa sa oprească asta este cel mai urat.Lasati pe toți ori niciunul domnilor polițiști locali .

   1. Pentru tine si altii ca tine ar trebui sa se faca un drum special care sa se opreasca in fata bancii din clasa de curs.
    Altfel, daca merge pe jos mai mult de 2 metrii, oboseste odorul.

 2. Pe jos cu voi , vă duceți de la piață mică până în centru cu mașina , ați sufocat orașul cu mașinile astea . parcă v-ați născut în mașină .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *