EvenimentUltima oră

GORJ: Bilanțul activităților oamenilor legii din ultimele 24 de ore! Mii de gorjeni verificați!

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii gorjeni, în colaborare cu reprezentanți din cadrul I.J.J. Gorj, D.S.P. Gorj si I.T.M. Gorj, sub coordonarea Instituției Prefectului, au desfășurat acțiuni în sistem integrat, în vederea limitării răspândirii COVID-19, fiind aplicate 161 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 25.000 lei.

Toate entitățile implicate au acționat pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile cu ocazia prelungirii stării de alertă, de către organizării de evenimente private, cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., organizate în saloanele, căminele culturale, restaurantele, barurile, cafenelele, precum și sălile de evenimente de pe raza județului Gorj.

Cu această ocazie, au fost verificate peste 2.400 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu, fiind identificate patru persoane care nu respectă măsura carantinării.

De asemenea, au fost identificate 60 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 500 lei.

Totodată, au fost efectuate controale în 86 de medii de interes public de pe raza județului Gorj, precum restaurante, fast-food-uri, terase, pensiuni și alte spații de cazare.

Obiectivul principal al acțiunilor a fost reprezentat de identificarea persoanelor/operatorilor economici care nu respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul organizării de evenimente private, în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite anumite interdicții sau restricții.

În cadrul activității, au fost desfășurate controale în 35 de sali de evenimente, 22 restaurante, 16 terase și alte 4 în corturi de evenimente si cămine culturale, fiind constatate nereguli și aplicate 92 de sancțiuni contraventionale, cu o valoare totală 24.000 lei.

De asemenea, au fost desfășurate și activităţi de relaţionare cu organizatorii de evenimente private, în vederea transmiterii recomandărilor preventive, cu privire la normele de protecție sanitară, necesar a fi respectate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Reamintim TEL VERDE – 0800800165/ WhatsAPP 0755021218, ca fiind numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli, privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Cunoastem importanța evenimentelor din viața dumneavoastră, însă facem precizarea că prin nerespectarea restricțiilor instituite de autorități, acestea se pot transforma în evenimente de răspândire generală a virusului.

Vă recomandăm să respectați măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități, cu precizarea ca scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranța tuturor!

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *