Eveniment

Gorjean condamnat pentru evadare

Ionuț Băiașu, care se afla închis în Penitenciarul Târgu Jiu, a fost condamnat pentru evadare de către Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de șapte luni de închisoare. Acesta își ispășea o condamnare de doi ani și șase luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Evadarea a avut loc în urmă cu un an din secţia G.A.Z. parte componentă a Penitenciarului Tg. Jiu. În acest loc, deţinuţii aflaţi în regim deschis desfăşoară activităţi gospodăreşti.
Ionuț Băiașu a sărit gardul unității și a fugit. A fost prins de către lucrătorii Penitenciarului Tg. Jiu, cu ajutorul câinilor de urmă, î zona Lotrului, la intersecţia străzii Constructorilor, cu strada Hidrocentralei.

„La termenul de judecată din data de 26.04.2022, cu procedura legal îndeplinită, inculpatul, a recunoscut fapta reţinută în sarcina sa prin actul de sesizare a instanţei şi a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, declaraţia sa în acest sens fiind consemnată şi ataşată la dosar ( f.10). Totodată, acesta şi-a exprimat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cazul în care va fi găsit vinovat şi va fi necesar.

În baza art. 375 alin. (2) C. proc. pen., instanţa a admis cererea inculpatului ca judecata să aibă loc potrivit procedurii recunoaşterii învinuirii“, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button