Eveniment

Gorjenii care nu-și asigură locuințele, pot fi amendați! Proiect de lege, după cutremurele din județ

Gorjenii ar putea plăti impozite mai mari pentru locuințe și chiar amenzi daca nu își asigură casele și apartamentele deținute pe raza județului. Nu mai este un secret că nici zece la sută dintre gorjeni nu au asigurări pentru dezastre, iar autoritatea municipală nu are nicio clădire a instituțiilor publice asigurate PAD.

Un nou proiect de lege pus în dezbatere propune majorarea impozitelor la locuințe, pentru proprietarii care nu au încheiat o poliță de asigurare împotriva dezastrelor. Pe lângă creșterea impozitului, românii care nu au asigurare pe locuință riscă și o amendă contravențională.

„Este evident că se impune analizarea modificării prevederilor legislative pentru a se asigura respectarea legii, cu atât mai mult în contextul cutremurelor din Turcia, Siria şi România (Vrancea şi Gorj). Astfel, propunem ca aplicarea sancţiunilor contravenţionale să nu mai fie realizată de către primari, ci de către persoane desemnate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În acest sens, propunem ca lista persoanelor care nu au încheiat asigurare obligatorie să fie transmisă Instituţiei Prefectului, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu care coordonează deconcentratele şi care va lua măsurile necesare astfel încât persoanele desemnate de Ministerul Afacerilor Interne să primească lista persoanelor care nu şi-au încheiat asigurare obligatorie”, se arată într-un proiect de lege.

Proiectul de lege a fost inițiat de Alexandru Bola și Alexandru Kocsis. Cei doi deputați propun acordarea de stimulente persoanelor fizice care încheie o poliță de asigurare facultativă pentru locuință. Potrivit legii, încheierea unei asigurări facultative implică şi încheierea unei asigurări obligatorii.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *