Ultima oră

Gorjenii sfătuiți cum să-și protejeze locuințele de hoți

Ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Gorj au marcat Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuință, prin activități informativ-preventive, desfășurate în municipiul Târgu-Jiu, respectiv zona piețelor, strada Victoria Pietonal, precum și Parcul Central.
Astfel, polițiștii au distribuit flyere și au oferit recomandări preventive potențialelor victime ale infracțiunii de furt din locuință, care au vizat conștientizarea populației asupra riscurilor la care se expun, atunci când nu își securizează locuințele, în momentul părăsirii domiciliului.
Printre recomandările preventive adresate de polițiști, cetățenilor li s-a transmis să nu comunice datele despre plecarea de acasă pe rețelele de socializare, fiind principala modalitate prin care se vulnerabilizează în fața infractorilor.
Scopul acțiunii de astăzi a fost conștientizarea, de către cetățeni, a necesității adoptării unor măsuri de autoprotecție și a unei atitudini prudente față de locuință și bunurile proprii, neglijența proprietarului fiind, de cele mai multe ori, principalul avantaj al infractorilor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *