Ultima oră

Gorjul se află sub cod galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben și portocaliu de vijelii și vânt puternic. Avertizările vizează mai multe regiuni.

Avertizare meteo ANM cod portocaliu și cod galben de vijelii și vânt puternic pentru toată țara! A fost emis mesaj RO-Alert pentru avertizarea populației

O avertizare cod portocaliu a fost emisă pe parcursul nopții. Aceasta vizează județele Bihor și Hunedoara și este valabilă marți, până la ora 9.00. Vor fi intensificări puternice ale vântului cu viteze în general de 80…85 km/h, pe alocuri vijelii, anunță meteorologii.

O a doua avertizare intra în vigoare marți la ora 8.00 și va fi valabilă până la ora 18.00.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Aceste județe se vor afla sub avertizare Cod portocaliu, iar restul țării va fi sub avertizare Cod galben.

Cod galben de intensificări ale vântului și vijelii
Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie), până la ora 22:00, vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h.

Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.

În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m, se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *