Dezvăluiri

Greva foamei la CE Oltenia. Senator, la discuții cu protestatarii

Senatorul Ion Iordache a mers, miercuri, la discuții cu minerii concediați de la Complexul Energetic Oltenia care au continuat greva foamei în fața sediului companiei energetice.

Zeci de foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia s-au aflat, miercuri, în cea de-a treia zi de greva foamei. Oamenii sunt nemulțumiți că administrația companiei le-a încetat contractele încheiate pe perioadă determinată. Senatorul Ion Iordache a mers la discuții cu protestatarii. Parlamentarul liberal a spus că va rămâne la Complexul Energetic Oltenia până se va clarifica situația minerilor concediați. Președintele PNL Gorj consideră că determinații puși pe liber ar putea fi păstrați în cadrul companiei, dacă șefii CEO ar face economii la buget. În opinia sa, dacă ar renunța la o parte din personalul TESA sau la chiriile pe care le plătesc pentru anumite sedii, s-a aduna bani pentru lefurile angajaților. “Am vorbit doar cu oamenii, pentru că am vrut să văd exact ce se întâmplă. Reprezentanții conducerii, ieri, au comunicat niște criterii. Oamenii spun că ei nu se încadrează în criteriile pe care le-au enumerat cei din conducere și aș vrea să vedem de ce s-a întâmplat așa și cum stau lucrurile. Mi-am notat și eu numele dumnealor și vreau să clarificam toate aceste aspecte. Voi rămâne, aici, cu dumnealor până când se clarifică toate aceste lucruri. Vom vorbi și la minister, peste tot, și ce cred eu că este important, nu doar pentru oamenii care sunt, aici, pentru CEO, pentru companie, pentru toți oamenii care lucrează la CEO să vină și ceilalți politicieni, aici, primarii, parlamentarii, toți cei care zic că le pasă, să susținem cauza județului, pentru că, până la urmă, este cauza județului. Sunt foarte multe cheltuieli care se fac inutil, puncte de lucru, foste cariere pe care, astăzi, le întrețin, le păzesc, plătesc taxe și impozite, compania, cheltuiesc foarte mult pentru ele, nu le sunt necesare, nu le folosesc în procesul de producție și în proiectele viitoare și facă aceste cheltuieli inutil, când aceste obiective ar putea fi predate consiliului județean sau primăriilor să le pună în valoare să creeze noi locuri de muncă, să aducă beneficii județului, iar cheltuiala cu salariile acestor oameni care-și aduc aportul la procesul de producție pentru ei este o povară. Și nu este o povară pentru că este o cheltuială, vă spun că este o povară, pentru că ar trebui să le scadă lor veniturile, țin foarte mulți oameni la TESA, sute de șefi care stau pe salarii foarte mari, iar oamenii ăștia care muncesc, acolo, în condiții foarte grele, îi trimit acasă și asta mi se pare nedrept”, a precizat parlamentarul.

“Ar fi trebuit să-și dea demisia înainte de a deschide gura”

Ion Iordache a lansat un apel la toți parlamentarii de Gorj să vină la Complexul Energetic Oltenia pentru a determina conducerea companiei să clarifice situația minerilor concediați. Senatorul crede că directorii care le-au transmis oamenilor că au fost dați afară, pentru că așa prevede Planul de restructurare a CEO ar fi trebuit să-și dea demisia. „Eu cred că ar fi trebuit să-și dea demisia toți înainte de a deschide gura să spună așa ceva, pentru că la plusuri, din plan, adică să facă acele centrale pe solar, pe gaz, nu au făcut nimic din plusurile planului de restructurare și încep cu minusurile, să dea oamenii afară pentru a le rămâne beneficiile lor. Mint cu nerușinare. Nu pot să-i cer ministrului să schimbe conducerea, ce pot să-i spun și să le transmit sunt neregulile de aici care pot fi verificate, iar dacă se confirmă cele spuse de noi, atunci, va trebui să ia măsuri, pentru că nu este jucăria lor, este o unitate de stat și e vorba de viețile atâtor oameni, de viitorul lor, de viitorul județului nostru. Ei se prevalează de faptul că au proceduri, că fac legal totul, dar cred că, înainte de toate, trebuie să ne gândim la județul nostru și la oamenii de aici. Și fac apel ca toți politicienii să vină, aici, alături de oameni, acum, să clarificăm acest aspect”, a adăugat senatorul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *