Curiozități

Grupa de sânge influenţează vulerabilitatea la COVID-19

Cercetătorii chinezi din Wuhan și Shenzhen au descoperit că persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabile, și automat mai predispuse, la infectarea cu Covid-19. În schimb, cei care sunt mai puțini afectați sunt cei cu zero(I).

Oamenii de știință au analizat datele a 2.200 de pacienți infectați cu coronavirus, din spitalele din Wuhan și Shenzhen și le-au comparat cu populațiile locale sănătoase. Aceștia au descoperit că în rândul pacienților cu grupa de sânge de tip A există o rată mai mare de infectare. De altfel, aceștia au tendința să dezvoltate simptome mai severe ale bolii.

GRUPA ZERO, MAI PUȚIN EXPUSĂ INFECTĂRII CU COVID-19

Spre exemplu, din 206 de persoane care au murit din cauza virusului Covid-19 în Wuhan, 85 aveau grupa de sânge A (II).

Potrivit cercetătorilor, distribuția normală a tipului de sânge la cetățenii din Wuhan este următoarea: 32% au tip de sânge O (I), 34% au sânge de tip A (II).

În schimb, „grupa sanguină O a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecțioasă în comparație cu celelalte grupe”, potrivit unui document publicat pe Medrxiv, citat de South China Morning Post.

Oamenii de știință nu sunt încă siguri cu privire la evoluția diferitelor grupe sanguine, deși mai multe teorii arată că grupele de sânge joacă un rol important în apariția unor boli.

Diferențele dintre grupele sanguine au fost observate în alte boli infecțioase, inclusiv virusul Norwalk, hepatita B și sindromul respirator acut sever (Sars), conform studiilor anterioare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *