Ultima oră

Guvernul anunţă în mod oficial criza economică

Guvernul anunţă o criză economică de proporţii printr-un raport oficial. Românii nu vor mai avea bani să cumpere prea multe bunuri. Până la finalul anului, consumul va avea o frână extrem de puternică. În raport se arată negru pe alb că cei care au avut parte de măriri de salarii sau pensii au rămas în buzunar cu 0 lei în plus din cauza inflaţiei care a mâncat orice creştere.

Anul trecut consumul populaţiei a crescut cu 6% faţă de anul 2020, anul izbucnirii pandemiei, însă anul acesta va frâna puternic. Consumul românilor va consemna o creştere de doar 2,7 % faţă de 2021.

Asta înseamnă că românii nu mai au bani să îşi cumpere aceleaşi bunuri şi servicii pe care le-au cumpărat anul trecut şi care astăzi sunt mai scumpe.

În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu, acesta va fi în 2022 de 3.822 de lei, cu 10,8% mai mare faţă de anul trecut, însă dacă ne uităm la câştigul salarial real, creşterea este de doar 0,7%.

O creştere topită de rata inflaţiei care a ajuns la 10,15%, iar potrivit BNR se estimează că va depăşi 11% la începutul verii.

În ceea ce priveşte cursul de schimb, un euro va fi echivalentul a 4,97 lei până la finalul anului, iar în 2023, leul se va deprecia pentru că un euro va ajunge la 5 lei.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button