Ultima oră

Guvernul scutește de la „taxa pe boală” mamele cu copii bolnavi, gravidele și pacienții oncologici

Guvernul aprobă joi o ordonanță de urgență prin care se scutesc de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical mamele cu copii bolnavi, gravidele, pacienții cu afecțiuni oncologice și cazurile de urgență.

„Introducem azi, prin ordonanță de urgență, scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență. Dacă este nevoie, chemăm toată conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern. Trebuie să aprobăm azi acest act, fiindcă pentru oamenii aflați în suferință fiecare zi contează enorm”, a declarat premierul.

Prin acelaşi proiect, tinerele mame defavorizate, cu venituri mici sau aflate în situaţii critice de viaţă, vor fi sprijinite.

„România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenţie este extrem de necesară. Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut până în 2027. Este un sprijin pe care îl extindem până în 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro, din fonduri europene”, a mai spus premierul.

”Taxa pe boală”, adoptată în decembrie anul trecut, a făcut parte din pachetul de măsuri fiscale asumate de guvernul PSD-PNL, care este susținut în parlament de cele două partide, PSD-PNL, plus reprezentanții minorităților naționale.

Sursa: StirilePROTV

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *