Ultima oră

IMPRESIONANT! Momente teribile pentru personalul medical de la Ambulanță: ”În acele momente am simțit prietenie, căldură sufletească și frică…”!

Cristi Aldescu, lider sindical, dar și ambulanțier, a relatat, la scurt timp după ce a ieșit din tura de noapte,  momentele cumplite pe care le trăiesc echipajele de pe ambulanțe, în momentul în care au solicitări la posibili suspecți de coronavirus, în contextul în care Serviciul Județean de Ambulanță Gorj se confruntă cu lipsa echipamentelor de protecție conforme. Aldescu a descris, pe contul său de pe Facebook, modul în care se mobilizează întreg personalul de pe o tură pentru a-și echipa colegii care pleacă la cazurile cu suspecți de COVID-19.

”De aproximativ 40 minute am ieșit din tura de noapte si am plecat acasă cu un sentiment de mulțumire sufletească față de colegii de tură cu care am fost la datorie în noaptea de 21.03.2020, dar în același timp cu un sentiment de mînie,dispreț și revoltă față de inexistenta conducere a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.
La intrarea în tură eu si colega de echipaj am primit câte două măști de protecție (chirurgicale) .
Sună telefonul ,dispeceratul 112 ne transmite solicitarea, eram după miezul nopții la a treia solicitare de urgență, cineva avea nevoie de ajutorul nostru,colega de echipaj speriată vine și îmi spune că trebuie să mergem la o solicitare cu suspiciune de coronavirus, amîndoi eram pentru prima dată când participam la o astfel de acțiune.
Colegii de tură sau oferit sa ne ajute sa ne îmbrăcăm în acele combinezoane de protecție, în acele momente am simțit prietenie, colegialitate ,omenie si mult respect.
Asistentul coordonator ne aduce combinezoanele de protecție cănd le-am văzut sigilate cu etichetele de zugravi,instalatori,gradinari…nu stiam ce sa fac sa plâng sau sa râd, dar stiu sigur ca am spus ,,eu cu așa ceva nu mă îmbrac ,, gindindu-mă acasă la fetița mea si la soție.
Nu pot sa exprim în cuvinte sentimentul care ma încercat dar probabil pe fata mea se citea teama .
Colegul Popescu Marin, asistent medical ,vine si îmi spune ,,Cristi merg eu cu tine noi am lucrat în echipaj fix mult timp si ne coordonam mai bine anunț dispeceratul si plecam ,,
Colegii noștri au adus două combinezoane de protecție conforme de pe ambulantele de rezervă si au început să ne ajute sa ne îmbrăcăm, fiecare aducea ce avea mai bun, măști, mănuși, ochelari, protecție pentru bocanci, nici nu știu cum, cine si cât de repede am fost echipat. În acele momente am simțit prietenie, căldură sufletească și frică în același timp toți se gîndeau ca ne întoarcem printre ei si trebuie sa fim bine protejați.
In această noapte nu am fost singurii expuși ne-au mai urmat si alte două echipaje .
Mă întreb ce se intimpla dacă erau mai multe solicitări cu suspiciune de coronavirus pentru ca nu este normal ca in stocul de rezervă din această noapte să ai numai două combinezoane de protecție și să primești la început de tură două măști chirurgicale.
Pentru celelalte două solicitări colegii au descompletat ambulantele de rezervă de pe care au luat combinezoanele de protecție.
Oare conducere SAJ Gorj știe că în momentul când dispeceratul 112 a transmis solicitarea de urgență trebuie să ai toate echipamentele de protecție asigurate si nu trebuie să alergi prin curtea unității pentru a descompleta ambulantele de rezervă .
Domnilor SEFI ,sa nu uitați că ne desfășurăm activitatea în aceeași clădire si cum aveți domniile voastre grije de noi așa aveți grije de voi”, a povestit Aldescu.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Știu, dar nu au ce face. Nu au posibilități de achiziționare a echipamentelor și nici posibilitatea de a se plânge „mai sus”. Cei care trebuiau să se asigure că rezervele de urgență în caz de catastrofă sunt puse la punct au avut alte lucruri mai bune de făcut, cum ar fi exerciții de alarmare la care inevitabil echipajele de „eroi” primeau nota 10, izolete roșii, pe cât de spectaculoase la TV pe atât de inutile după epuizarea stocului de filtre, și alte prostii de doi bani care dădeau bine la Știrile de la ora 18, la Observator.
    Nu vi se pare dubios că, deși Ambulanța de Stat rezolvă în continuare cea mai mare parte a urgențelor, nu sunt pomeniți aproape deloc la Știri?
    Nimeni nu întreabă nimic de echipajele SAJ, dacă au cu ce, dacă mai pot… SMURD face o solicitare și sunt filmați de 10 televiziuni. SAJ face 29 de solicitări identice în aceeași zi, dar nu sunt pomeniți nicăieri.
    Nu vi se pare ciudat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *