Eveniment

Încă 3 luni de lucrări la Secția Neurologie

Mai este nevoie de trei luni pentru finalizarea lucrărilor la Secția Neurologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Jumătate din secție a fost modernizată și mai sunt de executat lucrări în câteva saloane. Bugetul total pentru reabilitarea secției este de 3,8 milioane de lei.

 

Recent, fost inaugurată Unitatea de accidente vasculare cerebrale acute în cadrul Secției de Neurologie. În cadrul secţiei de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu funcţionează compartimentul denumit Unitate de Accidente Vasculare Cerebrale Acute (UAVCA), conform prevederilor unui ordin al Ministerului Sănătăţii. La sfârșitul anului trecut, o comisie de evaluare universitară şi ministerială a stabilit că la Târgu-Jiu sunt îndeplinite toate criteriile de înfiinţare a UAVCA. Compartimentul este coordonat de medicul primar neurolog Cristina Căliman, cu experiență în acest tip de compartiment, dobândită în Franța, iar în cadrul compartimentului vor trata pacienți toți medicii neurologi din cadrul secției.

Unitatea de Accidente Vasculare Cerebrale Acute are drept scop tratarea accidentului vascular cerebral acut, având în vedere creşterea îngrijorătoare a numărului pacienților cu astfel de afecţiuni. În cadrul UAVCA, pentru buna desfășurare a activității, există opt paturi, aparate de monitorizare pentru funcţiile vitale la fiecare pat, sursă de oxigen pentru fiecare pacient, ventilatoare mecanice portabile, defibrilator portabil, aparat EKG portabil, precum şi truse de intubaţie, aparat de ultrasonografie Doppler portabil. De asemenea, se asigură accesul rapid şi permanent la computerul tomograf al spitalului şi la laboratorul de analize medicale.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *