Actualitate

Încă este nevoie de energia pe bază de cărbune


Termocentralele pe bază de cărbune livrează în Sistemul Energetic Național aproape o mie de MW oră. Acest lucru plasează Complexul Energetic Oltenia pe locul al treilea în rândul producătorilor de energie electrică din țară, dat fiind faptul că asigură 95% din producția totală de curent electric pe bază de cărbune la nivel național.
De altfel, la nivelul Complexului Energetic Oltenia sunt disponibile câte trei grupuri energetice la sucursalele electrocentrale de la Rovinari și de la Turceni și un grup energetic la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. În funcțiune sunt însă numai trei blocuri energetice. S-a funcționat până recent chiar cu 4 grupuri energetice, respectiv în perioada în care un grup de la Nuclearelectrica a fost oprit pentru revizii.
Așadar, în momentul actual, termocentralele pe bază de cărbune se clasează în funcție de intervalul orar pe locul al treilea în clasamentul național. Situațiile variază în funcție de condițiile meteorologice, respectiv dacă este vânt puternic sau în timpul zilei când la putere sunt centralele solare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *