Ultima oră

Încă un judeţ unde purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pe stradă

Alarmate de numărul tot mai mare de îmbolnăvri, autorităţile din întreaga ţară iau tot mai în serios introducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie pe stradă. Asta se întâmplă deja pe raza judeţului Prahova, dar şi în oraşul Pucioasa din Dâmboviţa. De mâine, masca devine accesoriu obligatoriu şi într-un alt judeţ important.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeş a decis că purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pe raza judeţului, în toate spaţiiloe publice. Decizia intră în vigoare de miercuri, 14 octombrie, iar cei care nu o respectă riscă să primească amenzi cuprinse între 500 şi 2500 de lei.

Singurii exceptaţi de la noua regulă sunt copiii cu vârsta până la 5 ani, se arată în hotărârea adoptată de CJSU Argeş.

Dacă numărul îmbolnăvirilor nu scade, masca ar putea deveni accesoriu obligatoriu pe stradă în toată ţara, spunea săptămâna trecută Raed Arafat.

În acest moment, purtarea măștii este obligatorie în aer liber, în zonele aglomerate, ca pieţele şi staţiile de autobuz sau tramvai.

„Dacă toți purtăm mască acolo unde trebuie și respectăm regulile, deja reducem semnificativ răspândirea și putem să stopăm o răspândire exponențială”, a spus Raed Arafat într-un interviu pe teme legate de COVID-19.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close