Dezvăluiri

Încă un MARE AGENT ECONONIC din Gorj ar putea trimite SUTE de angajaţi şi ŞOMAJ tehnic

După ce fabrica de cablaje din Târgu-Jiu a trimis salariaţii acasă din cauza pandemiei de coronavirus, şi şefii Uzinei Mecanice Sadu iau în calcul o astfel de măsură.

Conducerea fabricii de armament de la Bumbeşti-Jiu a luat măsuri pentru a evita ca un număr mare de angajaţi să intre în contact încă de acum două săptămâni. Potrivit lui Constantin Bobaru, oamenii lucrează în trei schimburi. În plus, s-a făcut un program astfel încât angajaţii să nu vină toţi odată sau să plece acasă, ci în grupuri mai mici. Uzina Mecanică Sadu are peste 800 de angajaţi. Primarul oraşului Bumbeşti-Jiu spune că nu este exclus că oamenii să fie trimişi în şomaj tehnic. Compania Romarm a primit aprobare pentru producţia de echipamente sanitare, măşti şi combinezoane, astfel încât să rămână în producţia strategică a României, a declarat, luni seara, ministrul Economiei, Virgil Popescu. Constantin Bobaru nu crede, însă, că este vorba și despre Uzina Mecanică Sadu.

“Am discutat la Uzina Mecanică Sadu pentru a interveni la ministrul Economiei. Având în vedere numărul mare de angajaţi, există această solicitare de a se intra în şomaj tehnic pe perioada în care va persista această pandemie de coronavirus. În cadrul fabricii, s-a luat măsura de a se lucra în trei schimburi, pentru a nu mai fi aşa mulţi oameni pe o tură. În plus, pentru a nu mai fi aglomerate ieşirile şi intrările, oamenii nu mai merg toţi odată, ci în grupuri mai mici. Acestea au fost nişte măsuri care au fost implementate de aproximativ două săptămâni. Nu ştiu dacă Uzina Mecanică Sadu mai are capacitatea de a face produse civile. Cu siguranţă, în ţară există unităţi economice care aparţin Romarm şi care pot să-şi facă o reconversie a producţiei. În urmă cu mulţi ani, toată industria de apărare avea această posibilitate de a face în caz de nevoie şi altceva. Din păcate, toată economia României este în imposibilitatea de a mai produce cele necesare. Să sperăm că acest duş rece ne va aduce pe mulţi la realitate”, a conchis edilul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *