Ultima oră

Încărcător unic pentru dispozitivele electronice. Vezi de când!

Telefoanele mobile şi alte dispozitive electronice din Uniunea Europeană vor trebui să aibă un echipament standard de încărcare începând din 2024, conform propunerii legislative care a primit luni acordul final din partea statelor membre, scrie DPA. Prin urmare, toate dispozitivele vor putea fi reîncărcate cu același încărcător.

„Nu va mai fi nevoie să se cumpere un încărcător diferit de fiecare dată când se achiziţionează un nou telefon mobil sau un dispozitiv similar”, se arată într-un comunicat al Consiliului UE, care reprezintă cele 27 de state membre, conform Agerpres.

Acordul final, primit din partea miniştrilor mediului din UE, confirmă un vot recent din Parlamentul European în favoarea unui încărcător universal şi era considerat o formalitate.

Printre dispozitivele electronice incluse în acord se numără tabletele, e-reader-ele, camerele digitale, căştile şi boxele portabile

Conform acordului, USB-C va deveni mufa standard de încărcare în UE. Printre celelalte dispozitive electronice incluse în acord se numără tabletele, e-reader-ele, camerele digitale, căştile şi boxele portabile.

Noul regulament le permite, de asemenea, consumatorilor să achiziţioneze echipamente de încărcare şi dispozitive separat unele de altele.

Jozef Síkela, ministrul Industriei din Cehia, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a spus că „a avea un încărcător care se potriveşte cu mai multe dispozitive va economisi bani şi timp şi va contribui de asemenea la reducerea deşeurilor electronice”.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *