Actualitate

Începe depunerea cererilor pentru plata motorinei pentru apicultori aferente trimestrului III al acestui an

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță apicultorii că până la data de 1 noiembrie 2021 pot să depună la APIA cererea de plată pentru pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină aferente trimestrului III al anului 2021.

Cererile pot fi transmise de către apicultori prin mijloace electronice (poșta electronică, fax etc) / servicii poștale / depuse direct la sediul Centrului judeţean unde este depusă cererea de acord de finanţare.

Documentele transmise vor sta la baza operării/verificării datelor în aplicațiile electronice de gestionare a ajutorului de stat și la efectuarea verificărilor administrative ulterioare.
Conform HG. 1051/2021 privind modificarea art. 10 din Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014, suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2021 este de 569.039 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2021.

Ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură se acordă prin rambursarea diferenței dintre rata accizei standard la motorină și rata accizei reduse aplicată la motorina utilizată în agricultură.

Cuantumul subvenției APIA la motorină, pentru anul 2021, este de 1,57 lei/litru.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button