Dezvăluiri

Începe masacrarea câinilor fără stăpân! Cu acordul consilierilor locali!

Aleșii locali au aprobat, în ultima ședință a Consiliului Local al Municipiului Tg-Jiu, modelul contractului de delegare prin concesiune a serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân. Practic, ca să scape de o problemă pe care societatea Edilitara Public SA o gestionează prost și pe mulți bani, consilierii au legalizat masacrarea câinilor de pe străzile municipiului Tg-Jiu. Potrivit clauzelor contractuale, firmei care va câștiga contractul i s-a impus să eutanasieze minimum 100 de câini, lunar, fiind obligată să captureze tot atâtea patrupede, în primele două săptămâni ale fiecărei luni.

Deși, până la finele anului trecut, reprezentanții Primăriei Municipiului Tg-Jiu spuneau că există un proiect pentru mutarea padocului canin în altă zonă a orașului și construirea unui adăpost modern, ulterior s-a decis externalizarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, aflat în administrarea societății Edilitara Public SA, la care Consiliul Local Tg-Jiu e unic actionar. Principalul argument a a fost acela al creșterii cheltuielilor de administrare, de la 700.000 de lei, la 900.000 de lei, așa că padocul va rămâne tot în zona de Sud a orașului, doar că va fi preluat de firma care va câștiga contractul de delegare a gestiunii.

Potrivit documentului, aprobat de consilierii locali, în ședința din 25 iulie a.c., firma care va concesiona serviciul are obligația ”să captureze, în prima jumătate a fiecărei luni, minim 100 de câini fără stăpân, având obligația corelativă de a asigura locuri de cazare pentru câinii comunitari capturați. Astfel, se va asigura, minim 100 de locuri libere, lunar, în adăpostul de animale prin adopție sau eutanasiere”. În cazul nerespectării acestei obligații, primăria are dreptul să rezilieze contractul doar printr-o notificare scrisă.

Documentul aprobat, cu o singură abținere, de 17 aleși locali prezenți la ședință, prevede și termenul în care trebuie uciși câinii capturați. ”Eutanasierea câinilor nerevendicați/neadoptați, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la capturarea acestora”, se arată în contract.

Frapant este că, potrivit documentului, capturarea animalelor se va face de către ”echipe mobile care vor patrula prin municipiu, în prima jumătate a fiecărei luni (1 – 15 ale lunii), între orele 8-16,30, pe bază de planificare”.

O prevedere din caietul de sarcini permite prelungirea perioadei de cazare în adăpost cu încă 14 zile, iar în acest timp, operatorul are obligația să facă toate demersurile în vederea adopției.

Trebuie spus că pentru fiecare câine va trebui să existe o decizie de eutanasiere pe care o va semna un împuternicit al primarului Marcel Romanescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button