Dezvăluiri

Începutul sfârșitului! Termenele pentru închiderea carierelor de lignit și a unor grupuri energetice, devansate cu doi ani!

Noua variantă a Programului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia prezentată, miercuri, sindicatelor arată că închiderea unor capacități miniere și energetice ale companiei au fost programate mai repede cu doi ani, comparativ cu prima variantă a Planului, dată publicității la finele lunii martie a acestui an. Și în privința evoluției numărului de angajați sunt diferențe majore față de ceea ce prezentase compania, în urmă cu patru luni, în sensul că, în 2030, CEO va rămâne cu doar 2.613 salariați.

Administrația CE Oltenia a prezentat, miercuri, la întâlnirea cu liderii federațiilor sindicale, calendarul închiderii capacităților miniere și energetice, precum și evoluția prognozată a personalului, până în 2030.

Astfel, după 2026, producția de energie pe bază de cărbune va fi de doar de 3 TWh pe an, iar funcționale vor rămâne numai grupurile 5 și 6 de la Rovinari și 5 de la Turceni.

În varianta inițială a Planului de restructurare și decarbonare a CEO, rămâneau funcționale, până în 2030, trei grupuri de la termocentrala Rovinari, 4 și 6, iar din 2022 și grupul 5, respectiv blocurile energetice 4 și 5 de la Turceni.

Și în privința închiderii carierelor de lignit lucrurile s-au schimbat.

În noua variantă, cariera Peșteana se va închide la 1 ianuarie 2022, la fel ca și în versiunea inițială a Planului. Celelalte cariere, însă, Lupoaia și Husnicioara se vor închide la începutul anului 2023, cu doi ani mai devreme față de termenul prevăzut în Planul inițial. La fel se va întâmpla și cu Jilț Sud, care are termen de închidere ianuarie 2024, față de 2026, cum se menționase anterior, dar și cu Tismana, închisă și ea mai devreme cu un an. Mai mult, în Planul notificat Comieiei Europene, aceste două cariere ar fi urmat să intre în conservare, pe când acum nu se mai ia în calcul această posibilitate.

Evoluția personalului e una negativă, comparativ cu prima variantă dată publicității de administrația CEO. Astfel, la finalul anului 2026, numărul de angajați va fi de 4.521, față de 5.875, cât se menționase anterior, iar la finalul anului 2030, numărul salariaților companiei va fi de 2.613, aproape la jumătate în comparație cu prima variantă a planului în care era prevăzut un număr de personal de 4.419.

Curios este că niciun lider sindical nu și-a exprimat, public, un punct de vedere în legătură cu aceste modificări, deși este evident că se dorește închiderea mineritului și energiei pe bază de cărbune cât mai repede.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button