Ultima oră

INCREDIBIL: O instanță de judecată a interzis unei publicații să mai scrie despre un fost ministru

O instanță de judecată ar fi decis că jurnaliștii de la Newsweek România nu mai au voie să scrie nimic despre fostul ministru Tudor Chiuariu și despre soția sa, judecătoare, potrivit unei notificări trimise redacției Newsweek România.
Vineri, 23 februarie, casa de avocatură Chiuariu & Asociații SCA trimitea un email jurnaliștilor de la Newsweek România prin care aceștia erau notificați că trebuie să respecte o ordonanță președințială a Tribunalului Argeș, emisă în aceeași zi, care le interzice să publice orice articole referitoare la fostul ministru al Justiției și la soția sa, judecătoare.

Reacția celor de la Newsweek România: „O hotărâre fără precedent de la intrarea României în Uniunea Europeană”
‘Hotărârea dată pe loc de judecătorul Bogdan Dumitru Cristian este fără precedent de la intrarea României în Uniunea Europeană. Nu am primit încă nicio comunicare oficială din partea instanței, deci nu știm care poate fi motivarea unei asemenea decizii. O decizie care intră în contradicție cu toată legislația europeană privitoare la libertatea presei și care contrazice jurisprudența românească în materie’, spun jurnaliștii de la Newsweek România.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *