Actualitate

Inedit la Motru! Contract de reabilitare a Casei de Cultură, semnat printre „dărâmături”

Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, a ales, după multe eforturi făcute împreună cu primăria municipiului, să semneze contractul de reabilitare al Casei de Cultură, chiar în incinta edificiului foarte afectat. Investiția mult așteptată de toți motrenii se va realiza în maxim șapte luni de zile de la semnarea ordinului de începere a lucrării, având o valoare totală de 3.151.000 de lei cu TVA inclus. Lucrările constau în anveloparea termică a clădirii, reabilitare și modernizare a instalației electrice, termice și sanitare din interior, realizare instalații de hidranți interiori și exteriori, amenajarea unei centrale termice, rețele exterioare apa, canalizare, electrică, trotuar de protecție exterior, instalare de panouri solare și fotovoltaice cât și lucrări de instalații de semnalizare, avertizare și detecție incendii.

Primarul a transmis în direct pe rețeaua de socializare această operațiune, deoarece a promis transparenta maxima în întreaga sa activitate și a dorit că sa se vadă de la fata locului starea jalnică a acestei locații, lăsată în paragină în ultimii ani și pe care dorește că până în luna decembrie sa fie reabilitată în funcție de resursele financiare în totalitate. Asta și datorita faptului că pe lângă aceasta investiție va fi nevoie și de altele interioare, având în vedere degradarea in care se afla clădirea( parchet, pereți, vopsitorii, subsol..).

Întreaga finanțare ce îi revine Primăriei se ridică la peste 30% din valoarea contractului asta înseamnă de un milion de lei.

„Am convingerea că în următoarea perioadă vom pune la dispoziție Casa de Cultură, tuturor celor care vor dori sa desfășoare activități, ultima în această locație fiind undeva prin 2016. De atunci și până acum aceasta locație a fost lăsată în voia sorții, lucru ce se poate vedea din filmarea transmisă în direct cu ocazie semnării contractului de investiție pentru această construcție. Mulțumesc colegilor din Primăria Motru care s-au implicat, au făcut tot ce este posibil pentru a debloca, îndrepta și semna contractul de modernizare al Casei de Cultura”, a declarat primarul Cosmin Morega.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button