Actualitate

Informații mai puțin știute despre păcănele

Slot machines din Las Vegas

Păcănelele au invadat România, în mediul online și în cazinourile clasice. Un joc mecanic/electronic/video de tip „slot machine”, recunoscut ca „păcănele” în română și ”fruit machine (pacanele cu fructe)” în engleza britanică sau simplu „slot” este un aparat de joc de noroc cu trei sau mai mulți tamburi cu imagini care se rotesc independent.

Primul aparat de tip „slot machine” a fost conceput în 1887 de Charles Fey la San Francisco, California, U.S. Avea trei tamburi cu cinci simboluri – potcoave, diamante, săbii, inimi și un clopot (Liberty Bell). Acesta s-a bucurat de un real succes și a declanșat o ”revoluție” în industria aparatelor de joc. Primul slot video a fost realizat în 1976 pentru Fortune Coin Co., Las Vegas, Nevada.

Primul slot machine online a apărut în 1994, odată cu primul cazinou online. Se estimează că anual există 1.6 miliarde de oameni jucători de păcănele la nivel global. În toată istoria acestor jocuri, peste 4.2 miliarde de oameni și-au încercat nocorcul la un moment dat.

În prezent, aparatele de tip slot machine sunt cele mai căutate din cazinouri, asigurând o mare parte din venituri, dar și câștiguri multiple pentru practicanți. Este jocul cel mai ușor de folosit în publicitate și campaniile de marketing și prin intermediul cărora cazinourile clasice sau cazinourile online atrag jucători noi.

Față de jocurile de masă, unde trebuie să se parieze pe o culoare sau un număr cum e în cazul ruletei, jocul la slot machine ține de hazard. Practic este acționată o manetă (se apasă un buton) și rezultatul este afișat instant pe ecran sub formă de combinație de imagini, rezultată din „rotirea” independentă a tamburilor și, respectiv, fixarea acestora.

În martie 2003, un inginer software de 25 de ani a câștigat cel mai mare premiu oferit vreodată la păcănele. A pariat 75 de lire la slot machine-ul Megabucks din Las Vegas și a câștigat 29.6 milioane de lire.

Pe online, marele premiu plătit vreodată la slot machine a fost câștigat de Jon Heywood  din Marea Britanie, premiul fiind de 13.2 milioane de lire sterline.

Cel mai mare număr de participanți la un turneu de slot machine a fost înregistrat în aprilie 2016, la turneul de slot machine din Auburn în Washington, SUA. Au participat 3173 de persoane, fiind doborât și un record Guinness.

Conform unor studii de specialitate, femeile sunt mai predispuse să joace slot machine, chiar bărbații sunt cei ce își încearcă norocul mai des la jocurile de noroc.

Japonia este recunoscută ca țara cu cele mai multe aparate de tip slots din lume – peste 4.5 milioane active, depășind SUA care are aproximativ 890 000 de sloturi. Italia, Germania și Spania completează top 5 țări cu cele mai multe păcănele înregistrate.

Legat de online, deja aici vorbim de cu totul alte cifre pentru că nu mai există granița teritorială și condiționarea de a sta la rând. Oricând se poate accesa un site de cazinou online și să vă încercați norocul sau pentru relaxare. Important este să o faceți responsabil și să nu cheltuiți mai mult față de cât sunteți dispuși să pierdeți.

 

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button