Eveniment

ÎNGRIJORARE la Aninoasa! 8 persoane băgate în CARANTINĂ. Ce spune PRIMARUL

8 locuitori ai comunei Aninoasa au fost luaţi cu ambulanţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, luni seara, după ce au intrat în contact cu o femeie venită din zona roşie a Italiei.

Potrivit primarului Ilie Petroi, femeia suspectă de infectare cu COVID-19 ar fi spus că a anunțat Direcția de Sănătate Publică Gorj despre sosirea sa în comuna Aninoasa şi ar fi primit recomandarea să se izoleze la domiciliu. Numai că nu a respectat sfaturile şi s-a plimbat în voie prin localitate şi chiar şi prin mall-ul din Municipiul Târgu-Jiu. Luni seara, atât femeia, cât şi persoanele cu care a intrat în contact au fost ridicate de echipajele ISU Gorj şi duse în carantină. Ilie Petroi spune că situaţia a produs îngrijorare în rândul locuitorilor comunei Aninoasa.

„Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că femeia respectivă a anunţat că a venit în ţară şi a rămas la Arad la o familie. Pe 12 martie, a intrat în ţară. Până pe data de 13 martie a stat la o familie din Arad, după care a ajuns la Aninoasa. Dânsa susţine că a discutat cu cei de la DSP, care i-au recomandat să stea la domiciliu, dar acest aspect nu ne-a fost comunicat de către Direcţia de Sănătate Publică. Din discuţiile pe care le-am avut cu diverse persoane am aflat că această femeie s-a plimbat şi pe la mallul din Târgu-Jiu, zilele trecute. Până în prezent ,nu a fost confirmată infectarea cu coronavirus. Este doar o suspiciune. Decizia ca persoanele să fie luate de la Aninoasa şi duse în carantină a aparţinut în totalitate DSP-ului. Prezența ambulanțelor i-a îngrijorat pe locuitorii comunei Aninoasa”, a povestit primarul.

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *