Dezvăluiri

Interesele de castă vs. medici „șpăgari”. Cazul doctorului Neață trezește Colegiul Medicilor Gorj din somnul de veci

Colegiul Medicilor Gorj a reacționat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă cel puțin bizar, neasumat de nimeni din conducerea organizației profesionale, în contextul arestării medicului chirurg Gheorghe Neață, acuzat de comiterea a 13 fapte de luare de mită, considerând anormală catalogarea tuturor medicilor ca fiind "șpăgari". Practic, prin acel așa zis comunicat, cei din Colegiul Medicilor au dorit ca reproșul lor să ajungă la cei care își spun părerea în spațiul virtual, în condițiile în care acest organism este extrem de opac. Colegiul Medicilor nu are site și nici măcar o pagină pe rețelele de socializare, însă are, în schimb, multe interese de castă. Șefa Colegiului, medicul Ana Băleanu, comunică doar când vrea, și nu pe subiecte de interes uriaș, cu privire la neregulile, abuzurile sau scandalurile în care au fost implicați medici, ci doar pentru a apăra și blazonul unor persoane din familia sa, angajați ai Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu.

„Organizația profesională care reprezintă toți medicii cu drept de practică din Gorj și aici vorbim de toți medicii care timp de 1 an și jumătate au dus greul unei pandemii indiferent de locul de muncă: cabinet medicină de familie, ambulatoriu sau spital”, așa începe rușinea de comunicat de presă al Colegiului Medicilor Gorj.

Și dacă tot s-a făcut referire la ultimul an si jumătate, trebuie spus că, în toata această perioadă, Colegiul Medicilor Gorj a avut doar o singură pozitie, la fel de ciudată, în legătură cu cele trei doctorițe, confirmate cu SARS-CoV-2, care au plecat din spital, deşi figurau ca fiind internate, arătând că acele doctorițe nu au încălcat Codul Deontologic şi că vinovaţii principali sunt jurnaliştii care au prezentat subuiectul din considerente de marketing (?!). „Aducem pe această cale la cunoştinţa locuitorilor judeţului Gorj şi din toată ţara că cei trei medici, despre care se spune că ar fi părăsit secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu fiind în izolare din motive medicale, nu se fac vinovaţi de încălcarea prevederilor Codului Deontologic al Profesiei Medicale, deci orice intervenţie a organelor de conducere ale Colegiului pe această temă nu are obiect”, transmitea, în luna noiembrie a anului trecut, organizația profesională a medicilor gorjeni.

În rest, Colegiul Medicilor Gorj a fost ca și inexistent, neavând nicio reacție în legătură cu situația din spitalele din judet, în timpul pandemiei, cu toate că, în spațiul public, au apărut de foarte multe ori nemulțumirile pacienților, referitor la calitatea actului medical sau chiar lipsa îngrijirilor de specialitate.

Acum, doar pentru câteva comentarii de pe rețele de socializare, organizația profesională a medicilor gorjeni a luat poziție.

”Despre acuzațiile care se aduc domnului dr. Neață Gheorghe, Colegiul Medicilor din județul Gorj face precizarea că este o anchetă penală în curs și numai justiția poate să se pronunțe în acest caz, considerând nefiresc catalogarea unei întregi categorii profesionale drept “șpăgari” sau folosirea acestei ocazii de către oricine pentru accentuarea faliei ce pare să despartă categoria medicilor de cea a pacienților”, se mai arată în maculatura cu pretenții de comunicat de presă.

Frișca a fost pusă pe colivă chiar în ultima frază a mesajului: ”Suntem împreună pentru a asigura servicii medicale de calitate și un viitor medicinii gorjene”.

Interesele castei transpar…

… chiar la vârful Colegiului Medicilor Gorj, în contextul în care dinastia Băleanu conduce trei secții ale Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu. Președintele organizației profesionale, medicul Ana Băleanu, este șefa Compartimentului Geriatrie și Gerontologie, iar soțul său, medicul Vasile Băleanu se află la conducerea Secției Chirurgie Generală I.

Nora celor doi medici, Ioana Luciana Băleanu, deține, de ceva vreme, funcția de șef Secție Recuperare Medicină Fizică și Balneologie.

Când afirmă că este preocupat de calitatea serviciilor medicale și de viitorul medicinii gorjene, Colegiul Medicilor ar trebui să explice cum este posibil ca medicul balneolog Ioana Luciana Băleanu să efectueze gărzi la Medicină internă, în condițiile în care în curicula de pregătire medicii balneologi nu au modul de boli interne, ceea ce înseamnă că unitatea medicală încasează ilegal banii pe acele gărzi de la CJAS.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Problema-i MULT mai mare: e o penurie atât de serioasă de medici încât nu cred că spitalul județean mai poate funcționa legal (ca să funcționeze ca spital județean, e nevoie de un număr MINIM de medici care să asigure un număr minim de linii de gardă).
    Dacă s-a ajuns ca un BALNEOLOG să facă gărzi la Interne, nu e vina balneologului, ci a managerului incapabil să aducă medici în spital! Și așa se fac de ani buni gărzi cu medici din alte județe, cu rezidenți de la Craiova etc. Ce e interesant e că la Ambulanță, unde lipsesc cel puțin 6 (ȘASE!!!) medici ca să aibă necesarul minimal pentru asigurarea liniilor de gardă, NU SE MAI PREZINTĂ NIMENI LA EXAMEN! Pentru că există nişte animale care preferă să stea posturile neocupate decât să se renunțe la Sfânta Șpagă!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *