Dezvăluiri

Întregul complet de la CA Craiova care a anulat trecerea la faliment a CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, cercetat de Secția Specială

Completul C4 A de la Curtea de Apel Craiova care s-a pronunțat în dosarul nr.4036/95/2016/a45 privind trecerea de la procedura de insolvență la cea de faliment la CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, anulând sentința Tribunalului Gorj din 27 noiembrie 2011, s-a ales cu dosar penal. Mai exact, în urma unei plângeri, judecătorii din acel complet sunt cercetați în dosarul penal nr.1762/P/2020 de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție.

Din data de 20 iulie, magistrații din Bănie care s-au pronunțat în acel dosar, respingând trecerea clubului din procedura de insolvență în cea de faliment, sunt cercetați penal. Decizia magistraților a uimit, asta deoarece Tribunalul Gorj a dat trecerea la faliment a clubului, pentru că datoriile în luna decembrie 2019 erau, conform Consulting Company IPURL, formate din masa credală (datorii înainte de deschiderea procedurii de insolvență de 26.915.246 lei) și datorii curente (după procedura de insolvență de 7.665.255 lei).

În loc să scadă aceste debite, Pandurii a acumulat noi datorii. În total, clubul are 34.580.511 lei, adică peste 7,2 mil. Euro la 3 decembrie 2019.

Motivul pentru care CA Craiova a reușit să suspende falimentul, lucru contrar celor decise de Tribunalul Gorj, la solicitarea ANAF și a lichidatorului judiciar, a fost că Pandurii are la Înalta Curte de Casație și Justiție un dosar împotriva membrilor asociați, prin care mai avea de recuperat în jur de 3 milioane de euro.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *