Actualitate

Investiție importantă realizată la hidrocentrala subterană din Tismana

Instalațiile aferente hidroagregatului numărul 2 (HA2) al centralei hidroelectrice Tismana Subteran au fost recepționate.

Lucrările fac parte dintr-un contract cu mai multe obiective, a cărui valoare totală se ridică la 20,8 milioane lei, și au fost realizate de Electromontaj – Sucursala Craiova.
Etapa investițională recepționată a vizat instalațiile de automatizare și comandă HA2, instalațiile auxiliare, instalațiile de alimentare și distribuție 0,4 kV curent alternativ etc.
„Prin realizarea lucrărilor de modernizare și de reabilitare a echipamentelor vizăm implementarea unor soluții tehnologice de ultimă generație. Suntem interesați de introducerea de automatizări acolo unde este posibil, astfel încât obiectivele noastre să poată fi operate cu intervenție umană cât mai redusă. Considerăm că tehnologia modernă aduce un semnificativ plus valoric siguranței în exploatare și fiabilității sistemelor. Este un efort pe care Hidroelectrica îl face ca parte a angajamentului pe care și l-a asumat de modernizare continuă a obiectivelor pe care le are în portofoliu”, a afirmat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

CHE Tismana Subteran este cea mai mare unitate hidroenergetică din cadrul Complexului hidroenergetic Cerna-Motru-Tismana. Centrala Hidroelectrică Tismana Subteran este echipată cu două hidroagregate cu turbine Francis cu ax vertical şi cameră spirală metalică, cuplate cu două generatoare având o putere instalată de 53 MW fiecare. Producția medie anuală de energie electrică se situează la cifra de 262 GWh. Debitul turbinat este evacuat în lacul Tismana aval printr-o galerie de fugă cu o lungime de 4.405 m.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *