Politică

Iordache vrea să construiască un sat nou la Polovragi. Reacția primarului

Candidatul Partidului Național Liberal la președinția Consiliului Județean Gorj, senatorul Ion Iordache, propune construirea unui sat nou în comuna Polovragi.

Ion Iordache a mers în comuna Polovragi, în cătunul Rudărie. Candidatul Partidului Național Liberal la președinția Consiliului Județean Gorj a postat, pe pagina de socializare, un scurt filmuleț în care a criticat dur condițiile în care trăiesc cei 560 de locuitori romi de aici.

Senatorul a comentat că se construiesc adăposturi de animale în care condițiile sunt mai bune decât cele în care trăiesc acei oameni. Liderul liberalilor gorjeni a propus construirea un sat nou, alături de ONG-uri. Ion Iordache afirmă că ar fi identificat și suprafața de teren necesară realizării investiției.

“Suntem în comuna Polovragi, unde un sat întreg în care trăiesc aproximativ 560 de suflete, dintre care 150 de copii marginalizați de către autorități cu bună știință, trăiesc în aceste condiții. Acești copii nu au greșit cu nimic ca să merite asta, iar noi, ca și oameni, trebuie să avem prioritate zero în a găsi soluții pentru ca acești oameni să crească într-un mediu uman. Astăzi, se construiesc adăposturi pentru animale în care condițiile sunt mai bune decât cele în care trăiesc acești oameni. Pentru ce ați făcut, aici, o să dați socoteală în fața Lui Dumnezeu. Angajamentul meu și al colegului meu Ștefan Făsuiescu este să oferim o soluție acestor oameni și o avem pregătită, aici. Avem disponibil în capul satului un teren pe care îl vom pune la dispoziție și vom construi acest sat împreună cu oameni cu suflet mare, ONG-uri, pentru copiii de aici, pentru că ei merită o viață mai bună, merită demnitate, merită să trăiască într-o societate care nu-i marginalizează și o societate care nu este alături de ei doar atunci când le cere votul”, a spus senatorul.

“Au filmat câteva barăci, sunt câteva familii care sunt mai sărăcuțe”

Primarul social-democrat al comunei Polovragi îl contrazice pe senatorul liberal Ion Iordache în privința condițiilor în care trăiesc locuitorii cătunului Rudărie. Gheorghe Epure susține că peste 90% dintre ei au condiții de trai foarte bune. Primarul afirmă că pe raza comunei Polovragi nu ar exista suprafețe de teren pentru realizarea unui sat nou, așa cum propune candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Gorj.

„Sunt și aspecte negative, fără discuție, pentru că sunt și oameni care au condiții mai precare de locuit, dar asta nu înseamnă că toată comunitatea este așa. Și, în primul rând, trebuie să spun că preocuparea, de când sunt eu primar, este foarte mare, în sensul că au sistem de alimentare cu apă potabilă în toată comunitatea și n-a fost, până acum 3-4 ani, canalizarea este de-a lungul întregii comunități și, acum, s-a început asfaltarea. Mai am un proiect, de fapt, este în finanțare, pentru apărări și îndiguiri de maluri astfel încât să-i ferim de toate revărsările de apă, când sunt precipitații mari ale pârâului Tăria. Consider că implicarea autorităților a fost deosebită și, în plus, am avut proiecte cu finanțare norvegiană în câteva rânduri în care toți tinerii din comunitate au fost implicați în diverse activități, cu excursii pe la muzee și prin țară pentru a cunoaște realitățile și istorice și culturale ale țării. Iar în ceea ce privește educația, nu este o comunitate marginalizată, pentru că, acolo, m-am implicat, am renovat o grădiniță și am și extins-o, am și dotat-o pentru program prelungit, cu pătuțuri, tot ce ține, pentru a fi dată în folosință. Era în program de masă caldă de 7 ani, nu numai pentru comunitate, ci pentru toți elevii Școlii Generale Polovragi. Deci, implicarea a fost totală. Și, în plus, sunt programe prin care îi atrag la diferite activități culturale și sportive din cadrul Căminului Cultural Polovragi. Nu știu unde au identificat acel teren pentru construirea unui sat nou, pentru că noi nu avem teren disponibil(…) Atât timp cât oamenii au condițiile necesare, nu văd necesară relocarea. Trebuia să arate în filmuleț că peste 90% au condiții de trai foarte bune, chiar au case mari, frumoase, sunt integrați. Au filmat câteva barăci, sunt câteva familii care sunt mai sărăcuțe, dar aia nu înseamnă că ceilalți trăiesc într-o sărăcie atât de cruntă”, a precizat Gheorghe Epure.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *