Ultima oră

ITM Gorj, verificari privind respectarea măsurilor dispuse pe perioada stării de alertă!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în perioada 27.07.2020-09.08.2020, 285 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, iar pentru deficiențele constatate fiind aplicate amenzi în cuantum de 58.500 de lei.

Un angajator din municipiul Târgu-Jiu, proprietar al unui atelier de tâmplărie, a fost sancționat cu 20.000 de lei pentru folosirea în activitate a unei persoane fără forme legale de angajare.

”Respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-CoV 2 rămân o prioritate în timpul controalelor efectuate de către instituția noastră. Au loc verificări în permanență, inspectorii de muncă cu atribuții de control în privința securității și sănătății în muncă efectuând, în intervalul de timp amintit, 229 de controale care au cuprins și verificarea respectării măsurilor dispuse pe perioada stării de alertă în această privință. De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată și Compartimentului Control Relații de Muncă au recomandat lucrătorilor și angajatorilor găsiți la locurile de muncă controlale să respecte măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *