Știri externe

Jessi Combs a fost desemnată cea mai rapidă femeie din lume, după ce a murit la 841 km/h încercând să obțină acest record

Guiness World Recors a desemnat-o post-mortem pe Jessi Combs drept deținătoarea recordului de viteză pe uscat stabilit de o femeie, ea murind în timp ce încerca să doboare fostul record, informează BBC.

Combs a murit pe 27 august 2019, în timp unei tentative de a doborâ recordul stabilit în 1976. Mașina sa a atins viteza maximă de 841 km/oră în deșertul Alvord din statul american Oregon.

Guiness World Records a confirmat că Jesse Combs este prima persoană care a reușit doborârea recordului în ultimii 40 de ani.

Recordul anterior a fost stabilit de cascadoarea Kitty O’Neill în 1976, tot în deșertul Alvord. Mașina sa a atins 823 km/oră.

Mașina lui Jessi Combs a avut o problemă mecanică la o roată, „cel mai probabil cauzată de lovirea unui obiect în deșert” a concluzionat raportul poliției.

Biroul șerifului din Comitatul Harney a anunțat că problema s-a petrecut când mașina se apropia de viteza de 885 km/oră. Jessi Combs a murit după o lovitură puternică la cap. Mașina sa a luat foc după accident.

Jessi Combs era pilot profesionist și deținea deja recordul de viteză pe uscat pentru o mașină cu patru roți, atingând viteza de aproximativ 650 km/oră în 2013. Trei ani mai târziu, și-a doborât propriul record.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close