Actualitate

Laborator pentru tehnologii moderne în domeniul farmaciei, la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va avea un Laborator complet pentru tehnologii moderne în domeniul farmaciei. Finanțarea pentru investiție este asigurată cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență. Bugetul este de peste 400.000 de lei pentru achiziția de echipamente specific pentru dotarea Laboratorului pentru aplicații practice în farmacie. Vor fi prevăzute inclusiv pachete software pentru uz medical.

Laboratorul va fi dotat cu un sistem cromatograf de lichide de înaltă performanță cu pompă cuaternară și detector: indice de refracție, șir de diode și accesorii.

Sistemul va cuprinde: o pompă cuaternară, un sistem automat de introducere a probei, un termostat pentru probe, un termostat multicoloane, un detector cu indice de refracție, un detector cu șir de diode. De asemenea, va fi necesar un software pentru achiziția și prelucrarea datelor și un soft de analiză statistică a datelor preluate din analiza cromatografică. Laboratorul va fi dotat și cu precoloane și coloane, consumabile și un computer, precum și cu un sistem de extracție semiautomat.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *